Licht in het donker tijdens Nijmeegse Winterweken

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Ger Neijenhuyzen
22 november 2022

Nijmegen, daar wil je naartoe in de kerstvakantie! Een lichtsculpturenroute inclusief toffe muziekquiz, voorstellingen, livemuziek en straattheater; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken. Van 17 december t/m 8 januari geeft Nijmegen licht in het donker, onder andere door maar liefst negen grootse indrukwekkende lichtsculpturen te laten schitteren.

Beleef de Nijmeegse Winterweken en wandel de route door de stad langs de diverse lichtsculpturen. Het mooiste tijdens of na de schemering, maar op elk moment van de dag te bezoeken! Iets extra’s doen? Speel de muziekquizroute; ontdek de stad en maak kennis met vele Nijmeegse ondernemers.

Er is een muziekquizroute voor (jong-)volwassenen én een muziekquiz voor kinderen tussen 4 en 10 jaar. Download de Nijmeegse Winterwekenquiz-app op je mobiel, op nijmeegsewinterweken.nl. Scan de QR-codes langs de route, test jouw muziekkennis en beantwoord de quizvragen, terwijl je onderweg geniet van al het moois in de binnenstad. Zijn jullie het snelst? De beste? Dan maak je kans op een prijs waaronder de lokale bon van Nijmegen, te besteden bij meer dan 100 winkels in de stad!

De muziekquizroute is van 17 december t/m 8 januari gratis te lopen.

Activiteitenprogramma

Op diverse locaties en momenten tijdens de Nijmeegse Winterweken kun je extra genieten van programma in de stad. Zo is er een Wintermarkt op plein ’44, Santa’s Selfiehouse in de Marikenstraat, indrukwekkend straattheater en bierproeverijen in de kelder van de Stevenskerk. Ook zijn er optredens van danseressen, koren en concerten. Op 28 en 29 december, 7 en 8 januari kom je extra entertainment en activiteiten tegen langs de route, zowel binnen als buiten. Tevens steken we een lichtje aan tijdens de lichtjesoptocht op donderdagavond 28 december. Deze avond wandelen we met een lichtje of lampion, in samenwerking met het Marikenhuis een verkorte route door de binnenstad, langs een aantal lichtsculpturen.

Voor iedereen die een prachtige wens heeft voor een ander: kom deze hangen in de maar liefst acht meter hoge WinterWensboom in de Stevenskerk! Je wens is ook in te leveren op een van de andere Nijmeegse Winterweken locaties. Op 8 januari worden de winnaars bekendgemaakt.

De meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor sommigen moet je reserveren. Voor de proeverijen en voorstellingen koop je een ticket. Houd nijmeegsewinterweken.nl in de gaten voor de laatste updates en het complete programma.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen