Lezing: In het spoor van vestingstad Nijmegen

Van onze redactie
19 november 2022

Op zondag 20 november 2022 om 16.00 uur houden Paul Klinkenberg en Peter Altena een lezing over de vestingstad Nijmegen: ‘In de voetsporen van militair ingenieur Klaas Willem Kiers’. Er is maar een beperkt aantal plaatsen. De lezing is gratis.

Plattegronden vestingstad
In de schatkamer van het Nationaal Archief bevinden zich twee vrijwel onbekende plattegronden van de stad Nijmegen uit het jaar 1750. Nijmegen was een belangrijke vestingstad in die tijd. Naast plattegronden is er ook nog een uniek schetsboek met een enorme reeks aan opmetingen en detailtekeningen. Je krijgt zo een beeld van Nijmegen rond 1750.

Klaas Willem Willem
De maker van het schetsboek van die plattegronden is de Groningse militair-ingenieur Klaas Willem Kiers. Hij kreeg van stadhouder Willem IV de opdracht om de stad en vesting in kaart te brengen. Wat was het doel hiervan en wat is er gedaan met het werk van Kiers? Volg het spoor naar de tijd dat Nijmegen een van de belangrijkste vestingsteden van het land was! Paul Klinkenberg en Peter Altena hebben het boek Vestingstad Nijmegen 1750 geschreven en geven een beeld van het Nijmegen halverwege de achttiende eeuw en het werk van Klaas Willem Kiers.

Aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden op: Lezing Paul Klinkenberg en Peter Altena: Vestingstad Nijmegen, in de voetsporen van Klaas Willem Kiers – Huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Openingstijden en toegang
Ook geïnteresseerd in deze en andere onderwerpen uit de Nijmeegse geschiedenis? Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburgkapel, Mariënburg 26) is iedere woensdag tot en met zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur geopend. De toegang is gratis en de kapel is rolstoeltoegankelijk. 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen