Nieuw: Stichting Integrale Oncologische Nazorg voor mensen met kanker

Van onze redactie
18 november 2022

Onlangs heeft Stichting Integrale Oncologische (Na)zorg, kortweg ION, haar deuren geopend op Kerkenbos 1097A in Nijmegen. ION houdt zich bezig met de zorg voor oncologische patiënten, waarbij we een belangrijke bijdrage willen leveren aan het verhogen van de kwaliteit van leven van (voormalige) kankerpatiënten en hun naasten.

Iedereen die daar behoefte aan heeft, kan zowel, voor, tijdens als na de behandeling in het ziekenhuis terecht bij ION.

Uitgangspunt van het ION is een holistische kijk op zorg, waarbij niet alleen ziektegericht gekeken wordt, maar juist ook aandacht is voor het herstel van de gezondheid, ziektepreventie en de leefstijl van de persoon, waarbij lichaam en geest als eenheid wordt gezien. Bij ION kan iedereen naast de reguliere zorg ook gebruik maken van aanvullende of complementaire zorg. Wij streven naar professionele zorg in een ongedwongen, “huiselijke” sfeer.

Tijdens of na het doormaken van kanker kunnen er verschillende problemen ontstaan. De specialisten van ION kunnen onder andere helpen bij:

  • Meer energie bij vermoeidheid
  • Je weer fit voelen, zowel bij een verminderd uithoudingsvermogen als krachtsverlies
  • Neuropathische klachten (vaak voorkomend in de handen en voeten)
  • Aanpassingen in huis
  • Terugkeer naar werk, sport en hobby
  • Voedingsadvies bij aankomen of afvallen
  • Leren omgaan met ‘’nieuwe’’ situatie (geheugen en concentratieproblemen, verlies van functie etc.)
  • Bewegingsbeperking in bv de schouder
  • Advies en behandeling bij huid-, haar en nagel veranderingen.
  • Advies en aanmeten van protheselingerie.

Er zijn verschillende therapeuten werkzaam bij ION, zoals een fysiotherapeut, oncoreflextherapeut, diëtist, huidtherapeut en een coach. Maar ook op het gebied van werk, sport en uiterlijke verzorging kunnen mensen bij ION terecht. Er is een re-integratiebureau aanwezig. Op het sportieve vlak wordt dans, fitness, bootcamp en sport & spel aangeboden. Een schoonheidsspecialiste, mammacare adviseuse en medisch pedicure voor de uiterlijke verzorging maken het team compleet. Begin 2023 komen hier een ergotherapeut, consulent oncologieverpleegkundige, acupuncturist, massagetherapeut, yogadocent en een mindfulnesstrainer bij. Alle zorgverleners zijn naast de reguliere opleiding geschoold in de oncologische zorg.

Voor de patiënt (of cliënt) is het gemakkelijk dat alles onder één dak plaatsvindt. Mochten er meer zorgverleners betrokken zijn dan kan een casemanager ingeschakeld worden. Deze casemanager doet een uitgebreide intake en zal andere zorgverleners op de hoogte brengen in een overleg. Uiteraard is er alleen overleg als de betreffende patiënt hiervoor toestemming geeft. Het is mogelijk om diverse afspraken na elkaar te plannen. Zorgverleners kunnen onderling kennis en kunde uitwisselen, waardoor de kwaliteit van de (na)zorg verbeterd. Daarnaast kan er makkelijker naar elkaar doorverwezen worden, zodat iedereen die zorg kan krijgen, die nodig is.

Wilt u meer informatie, kijk op onze website: www.ion-nijmegen.nl, mail naar info@ion-nijmegen.nl of bel 024-2080108.


Dit bericht delen:

Advertenties