Radboud Academy biedt MKB-bedrijven een toegankelijke masterclass aan over kunstmatige intelligentie

Van onze redactie
17 november 2022

Masterclass ‘Artificial Intelligence for Business’ helpt MKB’er bij eerste stap naar datagericht werken

Hoe kan jouw bedrijf, product of dienstverlening efficiënter, innovatiever, duurzamer en aantrekkelijker voor klanten worden met behulp van data en artificial intelligence (AI, of kunstmatige intelligentie)? Op dinsdagavond 29 november 2022 organiseert Radboud Academy speciaal voor directeuren, managers en technisch specialisten in het MKB de 1-daagse masterclass Artificial Intelligence for Business.

Voordelen van AI
Met AI kun je machines dingen laten doen die menselijke intelligentie vereisen. Dat gebeurt al meer dan we denken: van spraakherkenning op onze telefoon, gepersonaliseerde aanbevelingen op websites tot zelfrijdende auto’s. Grote bedrijven en organisaties benutten de kansen die datagericht werken en AI bieden al volop. Als MKB-bedrijf wil je deze kansen ook verzilveren, maar is het met beperkte middelen en kennis vaak lastiger te bepalen wat datagericht werken en AI jouw bedrijf kunnen opbrengen.
Zo biedt AI bedrijven en organisaties uitgebreide mogelijkheden in het efficiënter maken van bedrijfsprocessen, het klantvriendelijker maken van dienstverlening en het verbeteren van de concurrentiepositie. Maar hoe ga je als MKB bedrijf concreet en verantwoord aan de slag met AI? Tijdens de masterclass Artificial Intelligence for Business nemen hoogleraar AI prof. dr. Tom Heskes van de Radboud Universiteit en praktijkdeskundige Freek van den Bergh MSc van het bedrijf Machine2Learn je mee in de laatste wetenschappelijke inzichten en mogelijkheden van AI. Je krijgt inspirerende praktijkvoorbeelden voorgeschoteld van andere MKB bedrijven met concrete toepassingen waar je direct mee aan de slag kunt. Inschrijven kan tot en met 22 november via deze link.

Kloof dichten naar MKB
Dirk van Schaijk van Radboud Universiteit en mede-initiatiefnemer van de masterclass licht toe: “Op de Radboud Universiteit vindt al jaren vanuit de diverse faculteiten veel onderzoek plaats naar AI. Het zijn de grote bedrijven die hier met name van profiteren en al veel AI implementeren in hun bedrijfsprocessen. Het is nu onze bedoeling de kloof te dichten naar het MKB. We willen ervoor zorgen dat het MKB ook profiteert van deze kennis en deze toepast in de eigen bedrijfsvoering. Hoewel het voor veel bedrijven een drempel is om met AI aan de slag te gaan, zijn de eerste stappen snel gezet. Met de masterclass AI for Business willen we AI toegankelijk maken voor MKB bedrijven en hen inspireren om er ook mee aan de slag te gaan.”

Over Radboud Academy
De masterclass wordt aangeboden door Radboud Academy, het overkoepelend centrum voor Leven Lang Ontwikkelen van de Radboud Universiteit. Samen met wetenschappers uit de zeven faculteiten van de Radboud Universiteit ontwikkelt en ontsluit Radboud Academy science-based vervolgonderwijs voor professionals en breed geïnteresseerden die zich willen blijven ontwikkelen.

Kijk hier voor het hele aanbod cursussen en trainingen van Radboud Academy.


Dit bericht delen:

Advertenties