Honderden mantelzorgers in Nijmegen in het zonnetje gezet

Van onze redactie
16 november 2022

Ieder jaar op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Op en rondom deze dag wordt er landelijk extra aandacht gevraagd voor mantelzorgers. Er worden activiteiten georganiseerd en ook Mantelzorg Nijmegen heeft mantelzorgers in het zonnetje gezet.

Mantelzorgers in Nijmegen
In de gemeente Nijmegen wonen meer dan 46.000 mantelzorgers. Sommige mantelzorgers herkennen zich niet als mantelzorger en sommige hebben geen behoefte aan ondersteuning. Door de ondersteuning van Mantelzorg Nijmegen kenbaar te maken kunnen mantelzorgers zo goed mogelijk ondersteund worden.

Belangrijk en onmisbaar
Op 10 november heeft ook Mantelzorg Nijmegen honderden mantelzorgers in de gemeente Nijmegen in het zonnetje gezet. Jehzira Huwae, mantelzorgconsulent van Mantelzorg Nijmegen: "Mantelzorgers doen zoveel. Vaak uit liefde en soms uit verplichting. Zij cijferen zichzelf snel weg en gaan over hun eigen grenzen. We moeten oog hebben voor deze belangrijke en onmisbare mantelzorgers, want wat zij doen is zo waardevol." Daarom ontvingen mantelzorgers een Tony Chocolonely reep met daarbij een boodschap van Mantelzorg Nijmegen. Daarnaast ontvingen ze een gedicht, geschreven door stadsdichter Heidi Koren.

Dankbare en mooie reacties
Het gevolg: heel veel dankbare en mooie reacties:

“Wauw! Na een drukke dag met veel moeten regelen kom ik tevreden en vermoeid thuis! Zoals het gewoonlijk is, wanneer je thuiskomt, open je je postbus. Ik kijk en zie een pakketje! ' A special gift for you' staat erop. Mijn nieuwsgierigheid stijgt, want er staat geen afzender op en het is ook geen Valentijnsdag. De ontroering die toen ontstond na het openen sloot mijn dag af in een hele warme deken, als een oneindige omhelzing! Nogmaals .....Wauw en dan óók nog mijn lievelingschocolade! Prachtig idee! Dank jullie wel.”

“Wat super lief de Mantelzorgdag attentie en het mooie gedicht erbij. Mantelzorgen doen we met ons hart en geeft voldoening en ik zeg altijd… bedanken hoeft niet, het is vanzelfsprekend dat je er voor elkaar bent. Maar vandaag toch DANK aan jullie voor de attentie.”

Vanzelfsprekende zorg
Mantelzorg Nijmegen is er voor alle mantelzorgers in Nijmegen. Zorgen voor een naaste is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg: je bent mantelzorger, je wordt mantelzorger of je hebt in de toekomst hulp van een mantelzorger nodig. Bekijk voor meer informatie over Mantelzorg Nijmegen de website www.mantelzorg-nijmegen.nl. Mantelzorg Nijmegen is onderdeel van Sterker sociaal werk.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen