Leesboekje 'Het harnas, over de wereld van Hidde' van Nijmeegse uitgeverij

Van onze redactie
16 november 2022

Hidde is een ‘gewone’ jongen en de hoofdrolspeler van het leesboekje 'Het harnas, over de wereld van Hidde' voor kinderen van 5 tot 9 jaar. Hidde zegt: ‘Ik ben niet leuk.’ Hij voelt zich anders dan zijn klasgenoten en is bang voor hen.

Hij besluit zich te beschermen in een harnas. Op school komt hij erachter dat de bescherming met een harnas niet een goede optie is. Hij moet daarom op zoek naar zijn eigen kracht om uiteindelijk te kunnen zeggen: ‘Ik ben leuk’.

Hidde kan een voorbeeld zijn voor niet-assertieve kinderen die zich willen beschermen tegen anderen en een antwoord op de vraag: hoe kan ik mijzelf veranderen? Zijn verhaal is voor iedereen interessant, want hoe werkt het in het hoofd van verlegen kinderen? Op de vele grote tekeningen zien de kinderen ook wat ze lezen.

Lesbrief
Bij het leesboekje kan ook een lesbrief worden aangeschaft. Hidde ontdekt zijn eigen kracht in 10 stappen die met elkaar een stappenplan vormen. Dit stappenplan vormt een leidraad voor de lezer die wil veranderen en kan via de website worden uitgeprint.

Het harnas is het 6e leesboekje in de serie ‘Vrolijk leren’ van Joleijt educatieve producten waarin verschillende thema’s voor een leukere wereld aan de orde komen.

Joleijt educatieve producten is de uitgever van het leesboekje dat geschreven en getekend is door Clémence Leijten en Joris Leijten en is te verkrijgen via www.joleijt.nl/harnas.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen