Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe zoekt een coördinator

Van onze redactie
14 november 2022

De Voedselbank zoekt een Coördinator Productiegericht Proces, die - met een team - zorgt voor de loods, de voedselverwerving, het voorraadbeheer, en het transport. Overigens zijn er nog meer vacatures bij de Voedselbank.

Ben je een maatschappelijk betrokken persoon en wil je graag betekenisgevend werk verrichten? Wil jij een bijdrage leveren aan een zo goed mogelijk logistiek proces voor onze Voedselbank? Meld je dan direct aan als Coördinator Productgericht Proces voor de Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe.

Dit zijn wij

In een welvarend land als Nederland zijn er nog steeds mensen zo arm dat ze niet genoeg voedsel kunnen kopen om voor hun gezin dagelijks een gezonde maaltijd te bereiden. De Voedselbank Nijmegen – Overbetuwe verstrekt elke week een aanvullend pakket voedsel aan zo’n 900 gezinnen, waaronder meer dan 1100 kinderen, in Nijmegen, Elst en Zetten. Met ongeveer 220 enthousiaste vrijwilligers helpen we kwetsbare mensen aan extra voedsel en gaan we daarmee tegelijkertijd voedselverspilling tegen.

Dit ga je doen

Als Coördinator Productgericht Proces vervul je een belangrijke rol binnen het logistieke onderdeel van onze organisatie. Samen met drie andere coördinatoren zorg je er namelijk voor dat onze klanten wekelijks hun voedselpakket op het juiste moment krijgen. Daarbij ben je medeverantwoordelijk voor het Loods- en Voorraadbeheer, de voedselverwerving, het transport en stuur je gelijknamige teams aan. Bovendien fungeer je richting ons bestuur als de verantwoordelijke voor het gehele productgerichte proces.

Binnen het productgerichte proces is er sprake van verschillende teams. Al deze teams samen vormen een enthousiaste groep van ongeveer vijftig vrijwilligers. Daarnaast beschikt ieder team over een eigen teamleider. Hij / zij is belast met de uitvoering van diverse werkzaamheden. Om een goed beeld te krijgen van de verantwoordelijkheden binnen onze teams, tref je hier een opsomming:

Transport
• Beheren en onderhouden van het wagenpark;
• Het regelen ze alle transporten, zowel klantgericht als productgericht.

Voedselverwerving en Inkoop
• Verwerven van producten (rechtstreeks en via acties/ donaties);
• Contacten onderhouden met leveranciers en het regionaal distributiecentrum;
• Afsluiten van contracten met leveranciers en het regionaal distributiecentrum;
• Organiseren van acties i.s.m. het communicatieteam.

Loodsbeheer
• Facilitair beheer/ toegang/ schoonmaak/ veiligheid;
• Beheren van de koel/vries cellen, emballage, kratten;
• Fysiek inrichten van de stellingen en het onderhouden van materialen.

Voorraadbeheer (food en non-food)
Voorzien in beheer en opslag van binnenkomende producten;

Voedselveiligheid
Doelmatige controle op houdbaarheid en gezondheid van de producten

Een belangrijke taak voor jou als Coördinator is ervoor zorgen dat alle vier de teams goed functioneren en samenwerken. Daarnaast is het uitdragen van ons beleid van belang en zorg je daarbij dat alle teams over voldoende kennis beschikken. Uiteraard lever je naast je vaste taken een bijdrage aan de veranderende behoeftes. Denk bijvoorbeeld aan hoe de toename van het aantal klanten meer aandacht en aansturing vraagt binnen de voedselwerving . Onze middelen zijn immers beperkt.

Dit ben jij

• Je bent enthousiast over de (vrijwillige) bijdrage die je kunt leveren aan het werk van de Voedselbank.
• Je hebt affiniteit met logistieke processen en kent de markt in het vakgebied Retail & Food, of ziet het zitten om deze branche te leren kennen.
• Je bent een persoon met management skills die stevig in zijn schoenen staat, proactief en vindingrijk is.
• Je beschikt over een flinke dosis humor en doorzettingsvermogen en je vindt het leuk om deel uit te maken van een enthousiast team vrijwilligers.
• We verwachten dat je gemiddeld 12 uur per week met je taken bezig zult zijn, met name op de dinsdag en de donderdag.

Meer informatie

Geïnteresseerd? Voor verdere toelichting over deze vacature kun je contact opnemen met Marjan Hendriks, bestuurslid Voedselbank Nijmegen, tel.nr. 06-53226993 of strategie@voedselbanknijmegen.nl.

Je bent van harte uitgenodigd om een keer te komen kijken op de loods.
Meer informatie over de voedselbank kun je vinden op www.voedselbanknijmegen.nl.

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen