Aandacht voor stamceldonatie bij De Winterwandeling

Van onze redactie
14 november 2022

Op zaterdag 10 december staat de Winterwandeling gepland om aandacht te vragen voor het tekort aan stamceldonoren.

Bewegen is gezond voor lichaam en geest, zeker nu de dagen korter en kouder worden. Maar met elkaar kunnen we letterlijk en figuurlijk voor een beetje ‘warmte’ zorgen.

Hoe werkt het?
Wandel samen met je wandelmaatje of met vrienden/familie een mooie route in je eigen omgeving en help mee stamceldonatie op de kaart te zetten en zo levens te redden!
Wij vragen een eenmalige bijdrage in de vorm van 10 euro inschrijfgeld per persoon. De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan het registreren en typeren van nieuwe stamceldonoren. 

Waar doe je het voor:
Ieder jaar krijgen 9.000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen. Zo’n stamceltransplantatie vraagt om een perfect passende donor en voor die perfecte match zijn er heel veel geregistreerde donoren nodig. Door met elkaar te wandelen vestigen we aandacht op stichting Matchis en zamelen we geld in dat geheel besteed wordt aan de werving, typering en registratie van nieuwe stamceldonoren. Hiermee wordt de kans op een match en toekomst voor patiënten vergroot.  

Wat doet Matchis voor jou? 
Alle deelnemers ontvangen een Matchis lichtpuntje zodat je goed zichtbaar bent in deze donkere dagen
De 1e 100 deelnemers ontvangen een veiligheidshesje
Wij bieden je de mogelijkheid om je eigen promotiepagina op te zetten
Haal je 70 euro of meer op, dan ontvang je een ‘Sterk voor Matchis sport T-Shirt’ 

Wil jij de deelnemers steunen of zelf meedoen? Meld je dan aan via Sterk voor Matchis: Matchis Winter Wandeling


Dit bericht delen:

Advertenties