Locatie 'Duurzaam Wonen' in winkelcentrum Dukenburg

Van onze redactie
11 november 2022

In winkelcentrum Dukenburg opende de gemeente Nijmegen in 2021 een locatie. Op het raam staat ‘Duurzaam wonen, informatie en inspiratie’ geschreven. Deze locatie is te vinden schuin tegenover de Intertoys en naast de Pronk-winkel.

Aandacht voor duurzaamheid

Vandaag treffen we Tom Verhoef van de gemeente Nijmegen: “Al enkele jaren is er vanuit duurzaamheid veel aandacht voor Dukenburg, specifiek Zwanenveld en Lankforst. Sinds 2018 is Dukenburg aangewezen als een van de eerste gebieden in Nijmegen om aardgasvrij te worden. Om dichtbij de wijk te zijn, openden we in 2021 onder meer deze locatie. Hier kunnen mensen binnenlopen voor vragen en voor een afspraak met het Energieloket.”

Op de locatie zien we veel informatie liggen over energie besparen en over hoe we aardgasvrij kunnen worden. Ook zien we materialen staan zoals zonnecollectoren en isolatiematerialen en lopen er  mensen rond. Op tafel ligt een luchtkwaliteitsmeter en een warmtecamera die mensen gratis kunnen lenen.

Veel functies

Tom vertelt verder: “Veel verschillende mensen gebruiken de locatie. Er wordt les gegeven, elke week is er seniorengym en ook werken de Energiefixers hier. Zij komen nu eerst in Zwanenveld bij veel mensen thuis om praktische maatregelen uit te voeren zodat iedereen energie kan besparen en comfortabeler kan wonen. Zij gaan ook naar Meijhorst en Aldenhof”.

Welkom

De gemeente nodigt u uit om op deze locatie binnen te lopen, bijvoorbeeld voor de volgende vragen:

  • Wat kan ik doen om energie te besparen?
  • Welke plannen zijn er om van het aardgas af te gaan?
  • Ik wil zelf kleine maatregelen nemen en wil graag meer informatie daarover.
  • Ik wil graag onafhankelijk advies over duurzame maatregelen die ik wil nemen. 
  • Welke subsidies of leningen zijn er voor verduurzaming?
  • Ik wil graag een warmtecamera of luchtkwaliteitsmeter lenen.
  • Ik wil graag contact met de gemeente over een duurzaam initiatief!
  • Ik heb een goed idee voor de gemeente! 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen