Go Short en ArtEZ presenteren RAW CINEMA op NYMA-terrein

Van onze redactie
11 november 2022

Loop tijdens deze bijzondere avond door de set van een film

Na Off The Walls op het NYMA-terrein in 2017 en 2019 is Go Short terug met een spannend programma op de nieuwe creatieve ontmoetingsplaats onder constructie.  

Go Short zette zes studenten van verschillende opleidingen aan ArtEZ University of the Arts aan het werk rondom de vraag: hoe word je als bezoeker onderdeel van een film? Tijdens de avond in de nieuwe Vasim staat één film centraal: Neighbour Abdi van filmmaker Douwe Dijkstra. Go Short ontrafelt de film en neemt de rauwe ingrediënten met het publiek onder de loep. Door middel van vertoningen, gesprekken en muziek word je ondergedompeld in de wereld van Neighbour Abdi en sta je als bezoeker midden op de set. De Vasim, een gebouw nog volop in ontwikkeling, is de perfecte plek voor deconstructie en reconstructie van een nieuwe werkelijkheid van de film en het verhaal.  

Wie vertelt het verhaal?  
Neighbour Abdi (2022) won eerder prijzen op Internationaal Filmfestival van Locarno en het Nederlands Film Festival. Douwe Dijkstra reconstrueert in deze film het leven van zijn Somalische buurman Abdiwahab Ali. Samen gaan ze spelenderwijs op zoek naar manieren om zijn levensverhaal te vertellen. De setting neemt het publiek bijvoorbeeld mee in de vraag of iedereen zomaar het verhaal van een ander mag vertellen. En hoe zou een film over jouw leven eruitzien?  

Ervaar het zelf  
Go Short vindt dat film op zoveel meer plekken ervaren kan worden dan enkel in de filmzaal en verkent graag ongebaande paden. Deze RAW CINEMA editie is gemaakt voor een plek in ontwikkeling en biedt beleving en verdieping. Deze avond verbindt het programma, de locatie, het publiek en de ondernemers ter plaatse. Ervaar het gevoel, het geluid en ontdek de plek met Go Short. Uiteraard onder het genot van een drankje.

RAW CINEMA vindt plaats op donderdag 24 november van 20:00 uur tot 00.00 uur in De Vasim, Winselingseweg 41 Nijmegen (inloop vanaf 19:30). Tickets zijn enkel online te koop via goshort.nl en kosten €7,- of voor studenten €5,-. 

Still uit Neighbour Abdi (2022), Douwe Dijkstra 


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen