Presentatie Fietspodcast ‘Sporen van een tragedie’ op 17 november

Van onze redactie
9 november 2022

Historici van www.stadswandelingnijmegen.nl presenteren op donderdagavond 17 november in het Regionaal Archief Nijmegen de Fietspodcast ‘Sporen van een tragedie: Jodenvervolging Nijmegen’.

Foto Stolpersteine Mietje Voltijn Stikke Hezelstraat Nijmegen


Met behulp van de Fietspodcast kunnen geïnteresseerden vanaf dan kosteloos en op eigen gelegenheid per fiets meer te weten komen over de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nijmegen.

In de route van de Fietspodcast zijn zeven betekenisvolle locaties opgenomen. De totstandkoming van de verhalen en gebruikte bronnen komen aan bod tijdens deze avond evenals de wijze waarop stemacteurs een bijdrage hebben geleverd.

Ook zal de publieksarchivaris van het Regionaal Archief Nijmegen stil staan bij de collectie betreffende de vervolging van Joodse stadgenoten. Briefjes, objecten en foto’s worden getoond en besproken. Een voorbeeld hiervan zijn bewaard gebleven documenten van de Joodse familie Ganz aan de Postweg in Nijmegen.

Locatie presentatie: Regionaal Archief Nijmegen (Mariënburg 27).
Tijd : inloop vanaf 19.15 uur en start programma om 19.30 uur (eindtijd omstreeks 20.30 uur). Belangstellenden kunnen aansluitend desgewenst de Fietspodcast beluisteren.
Kosten: geen       
Aanmelden: noodzakelijk via info@stadswandelingnijmegen.nl
Meer informatie: www.stadswandelingnijmegen.nl

Foto Bordje Voor Joden verboden (Collectie Regionaal Archief Nijmegen)


Dit bericht delen:

Advertenties