Intocht Sinterklaas op 12 november

Van onze redactie
8 november 2022

Eindelijk is het dan weer zover! Sinterklaas en ruim 100 pieten zijn onderweg naar Nijmegen! Ze hopen na twee jaar weer op een overvolle Waalkade, Sint heeft vanwege de coronamaatregelen al lang geen feestje meer kunnen vieren als hij voet aan wal zet.

Vanaf 11:30 uur op zaterdag 12 november zal Praatjespiet al op de Waalkade aanwezig zijn om te vertellen hoe de reis verlopen is. Hij benadrukt dat Sint dit jaar een uur eerder komt, omdat hij twee jaar lang toch niet de intocht kon hebben die hij graag had gewild.

De stoomboot meert om 12:00 uur aan, burgemeester Bruls staat dan al op Sinterklaas te wachten om hem meteen de hand te schudden en welkom te heten in de oudste stad van Nederland

Na een leuk programma op de Waalkade, wat al begint om 11:30 uur samen met Praatjespiet, bestijgt Sinterklaas zijn trouwe schimmel Ozosnel voor een rondrit door de binnenstad van Nijmegen. Ongeveer 13:00 uur zal Sint via de Waalkade naar de Voerweg, Burchtstraat, Marikenstraat, Koningsplein, Ziekerstraat, van Welderenstraat, Molenstraat, Broerstraat, Burchtstraat naar de Grote Markt gaan waar hij circa 13:45 uur zal arriveren.

Op de Grote Markt zal een kort programma plaatsvinden met een spectaculair optreden van heel ervaren klimpieten en rond 14:15 uur gaat Sint en de Pieten zich opmaken voor de eerste dakdienst van dit jaar.

Zorg dat je tijdig aanwezig bent en kom het liefste met het Openbaar Vervoer!
Er zijn net als andere jaren weer Pietenboekjes te verkrijgen (gratis), die ook weer te gebruiken zijn in het Huis van Sinterklaas.

Meer informatie is te vinden op www.intonijmegen.com en op de website www.sint-nijmegen.nl. Lees hier meer over de geschiedenis van de intocht in Nijmegen.
In onderstaand filmpje: Gotfried Bomans als hulp-Sint:


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen