Voetbal: Orion zoekt scheidsrechters

Van onze redactie
7 november 2022

Vanwege het toenemend aantal voetbalwedstrijden dat elk weekend gespeeld wordt op Sportpark Mariënbosch – wekelijks circa 40 jeugd- en seniorenwedstrijden – is sv Orion op zoek naar uitbreiding van het scheidsrechterskorps.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de rol van scheidrechter maar die hierin geen of weinig ervaring hebben, organiseert Orion op woensdag 16 november een informatieavond voor beginnende Orion-scheidsrechters.

Tijdens deze avond – bedoeld voor ouders, spelers en overige geïnteresseerden – neemt de scheidsrechterscommissie de rol van de scheidsrechter in het spel door. Het gaat zeker niet alleen over regels. Wat komt er kijken bij het fluiten en past de rol van scheidsrechter misschien ook bij jou? Deze informatieavond biedt je de gelegenheid om er met de scheidsrechterscommissie naar te kijken en te ontdekken hoe leuk fluiten kan zijn.

Vanaf de leeftijd van 12 jaar kun je een pupillenwedstrijd begeleiden, vanaf 14 jaar kun je clubscheidsrechter worden. Orion zoekt zowel voor jeugd- als seniorenwedstrijden aankomend scheidsrechters. Om een meer diverse samenstelling van het team te krijgen worden ook vrouwen en meisjes van harte uitgenodigd om deel te nemen. Bij welke wedstrijden je op gaat treden als scheidsrechter wordt in overleg met de scheidsrechters vastgesteld. Er bestaat hierin veel vrijheid en nadrukkelijk geen verplichting tot het fluiten van wedstrijden.

De scheidsrechterscommissie van Orion investeert met hulp van de KNVB in het opleiden van nieuwe clubscheidsrechters, in een mini-cursus vlaggen of een cursus fluiten door ouders. Enkele deelnemers daarvan zijn inmiddels doorgegroeid tot KNVB-scheidsrechter. De scheidsrechterscommissie zorgt voor instructie en opleiding en begeleidt je graag, welk niveau je ook hebt. De opleidingskosten komen voor rekening van Orion.

De avond vindt plaats in het clubhuis van Orion aan de Nijmeegsebaan 143 en duurt van 20.00 tot circa 22.00 uur. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie en aanmelden: arbitrage@sv-orion.nl


Dit bericht delen:

Advertenties