Pelita Indische Literaire Salon ontvangt succesvolle schrijfster Dido Michielsen

Van onze redactie
6 november 2022

Indische Literaire Salon
Zondag 27 november
Oud Burgeren Gasthuis, Prof. Cornelissenstraat 2, Nijmegen
Aanvang: 13:00 uur, einde 16:00 uur
Entree 7 euro (geen pinmogelijkheid)
Aanmelden bij steunpuntnijmegen@pelita.nl

Ook met haar nieuwe roman Engel en Kinnari wil Dido Michielsen haar inheemse en Indische voormoeders een stem geven die lezers van binnenuit vertelt over de koloniale samenleving in Nederlands-Indië. Voor haar Indische romandebuut Lichter dan ik (2019) liet zij zich inspireren door het leven van haar Javaanse betovergrootmoeder. Het boek werd bejubeld door de pers, vertaald en op de planken gebracht, stond maandenlang in de CPNB Top 60 en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Nu is er dan Engel en Kinnari, een historische roman waarin ze de figuur Louisa volgt die zich in het Nederlands-Indië van rond 1900 een weg probeert te vinden in een maatschappij vol rassentegenstellingen en ongelijkheid. Een indringend boek.

Voor de pauze wordt het boek besproken: R. Schoemaker. Architect in Bandoeng. Verzetsstrijder in Delft door Maria en Jan van Dullemen. 
Richard Schoemaker stierf in 1942 als verzetsheld, maar was ook KNIL-militair, olympisch sporter, architect en hoogleraar. Dit rijke maar te vroeg beëindigde leven viel samen met de hoogtijdagen van het kolonialisme

Na afloop worden de auteurs geinterviewd door Peter van Riel.

Van de sprekers zijn boeken te koop, 'Engel en Kinnari' kost Euro 23,99. U betaalt Euro 35,- voor 'Architect in Bandoeng'. Er is helaas geen pinmogelijkheid.

Dido Michielsen. Foto: Melanie Marsman


Dit bericht delen:

Advertenties