Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Renata Dijkstra- van der Wolf (68)

Van onze redactie | Fotograaf: Geert Timmer
2 november 2022

Vanaf vandaag mag mevrouw Renata-Dijkstra- van der Wolf zich Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Deze onderscheiding ontvangt Renata Dijkstra omdat zij een ware pleitbezorger is voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

Ze handelt vanuit de overtuiging dat elk mens recht heeft op een volwaardig menswaardig bestaan en vindt dat elke cliënt een gelijke behandeling verdient. Voor mevrouw Dijkstra staat of valt dit met inclusie en geldt dit voor alle levensonderdelen, zoals wonen, werken en vrije tijd. 

Mevrouw Dijkstra is coördinator van de Medezeggenschap bij Pluryn. Jaren geleden heeft zij een cliëntenraad in het leven geroepen en inmiddels is er op iedere locatie een cliëntenraad beschikbaar. Naast haar werkzaamheden bij Pluryn heeft zij ook diverse maatschappelijke nevenactiviteiten verricht. Zo heeft zij zich van 2007 tot 2019 vrijwillig ingezet voor de gemeentelijke adviescommissie Jeugd, Maatschappelijke Opvang en Gehandicapten. Voor haar waardevolle bijdrage binnen deze commissie heeft zij in 2019 van de gemeente een Zilveren Waalbrugspeld ontvangen. Daarnaast is zij Lid van de Academische Werkplaats Jeugd Nijmegen. Hier adviseert en stimuleert zij participatie van jongeren en opvoeders. Ze werkt sinds 2008 als vrijwilliger bij de kerkelijke samenwerkingsgemeente CGKV en is onlangs toegetreden als lid bij de Landelijke Klachtencommissie LSR.

Vandaag viert mevrouw Dijkstra haar 40-jarige werkjubileum bij Pluryn en wordt zij in bijzijn van haar familie, vrienden en collega’s extra in het zonnetje gezet met deze Koninklijke onderscheiding. De uitreiking van de onderscheiding werd gedaan door burgemeester Bruls bij Eetcafé BliXem.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen