Kinderen tekenen bij maatschappelijke project NEC United

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Geert Timmer
1 november 2022

N.E.C. Maatschappelijk, Bindkracht10 en de gemeente Nijmegen zijn in mei 2018 gestart met de eerste editie van het maatschappelijke project N.E.C. United. Dit project richt zich op talentontwikkeling van jongeren uit Nijmeegse wijken. Doel van het project is de binding met de wijk vergroten en het ontwikkelen van de competenties van de geselecteerde jongeren.

De deelnemers krijgen tweemaal per week sporttraining, waarin verschillende vaardigheden zijn verwerkt die horen bij het leven van een topsporter. Deze ervaring nemen de deelnemers mee in hun dagelijks leven en bij de diverse maatschappelijke activiteiten die zij gaan uitvoeren in de Nijmeegse wijken.Met een heuse contractondertekening in de persruimte van het Goffertstadion startten de deelnemers van N.E.C. United vanmiddag met het maatschappelijke project. De jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 14 jaar zijn geselecteerd door het onderwijs en de jongerenwerkers uit de wijken Nijmegen-Noord, Lindenholt en West. De contractondertekening staat symbool voor het leven wat de deelnemers gaan leiden. Zo staat er bijvoorbeeld in het contract dat de deelnemers meer water drinken, fruit eten, minder op de telefoon zitten en dat ze afspraken nakomen. Naast de kinderen hebben ook de ouders/verzorgen een contract ondertekend, daar staat onder andere in dat ze het kind op alle mogelijke manieren zullen ondersteunen.

N.E.C. United
De deelnemers krijgen tweemaal per week sporttraining, waarin verschillende vaardigheden zijn verwerkt die horen bij het leven van een topsporter. Deze ervaring nemen de deelnemers mee in hun dagelijks leven en bij de diverse maatschappelijke activiteiten die zij gaan uitvoeren in de Nijmeegse wijken.


Samenwerking
Partners van N.E.C. Maatschappelijk, Bindkracht10 en gemeente Nijmegen bundelen krachten en zetten samen hun faciliteiten en ervaringen in om talent centraal te zetten. Dit gebeurt door middel van onderdelen uit het dagelijks leven zoals gezonde voeding, respect naar elkaar, zelfvertrouwen en bewegen. De trainingen gaan geleidt worden door een sportdocent van de gemeente Nijmegen. Het project wordt ondersteund door IT4Kids.Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen