[Column] Neem het allemaal niet zo serieus, heb een beetje humor!

Maud van der Vegt
1 november 2022

Een korte tijd geleden heb ik een column geschreven en op de site van Nieuws uit Nijmegen geplaatst. In deze column maakte ik grapjes over mijn generatie, met de nadruk op: grapjes. Ik omschreef een enorm verwende en aanstellerige generatie die eigenlijk weinig weet van ‘het échte leven’. Dit is natuurlijk onzin. Enorme onzin. Maar in de dubbele zin van het woord hoopte ik de bedoeling duidelijk te krijgen: neem het allemaal niet zo serieus, heb een beetje humor!

Vrij naïef natuurlijk, want humor of sarcasme wordt in veel gevallen niet gewaardeerd. Hoewel, de mensen die reageren staan natuurlijk niet voor alle lezers. Ik bedoel, mijn moeder vond het een heel leuk stukje!

Daarbij moet ik niet zeuren. Na het plaatsen van zo’n satire-achtige column krijg je reacties, enkel teken dat het gelezen wordt. Over satire gesproken trouwens, iemand kwam met de reactie: ‘Is dit…… satire?’. Toen dacht ik: ‘nouja, ja’. Daardoor begon ik wel te twijfelen of de bedoeling er wel uit te halen was en het überhaupt niet te serieus over komt. Maar ja, ik eindigde letterlijk met korrels zout op het tapijt. Daarbij: mijn moeder vond van wel.

We gaan in ieder geval gewoon vrolijk door. Ik bedoel, er zijn wat mensen die ‘mokerharde jeuk krijgen aan hun reet’ van de toon van mijn artikel, maar goed, het doet dus wel wat met je.

Het is natuurlijk lastig. We moeten elkaar goed begrijpen, het met elkaar eens zijn, geen verkeerde grapjes maken, bepaalde woorden uit de mond houden en ga zo maar door. Daarom zal ik toch tegen het zere been aan blijven schoppen. Het spijt me. Niet dat ik denk grappig of leuk te zijn hoor, ik snap ook wel dat het heel bijdehand is. Ik krijg er zelf bijna ook mokerharde jeuk aan mijn reet van joh.

Eigenlijk heeft het te maken met politieke correctheid, ook één van de dingen waar ik een hekel aan heb. Zoals ik al eerder eens heb vermeld: als je links bent moet je aan bepaalde voorschriften voldoen en als je rechts bent ook. De enige plek die er nog beschikbaar is voor gekken is Forum, maar zó gek ben ik ook weer niet. Ik bedoel, dat zijn of tokkies of coke snuivende volwassen pubers.

Misschien is het juist wel goed, lekker wat frictie in de maatschappij. Een beetje bonje over wat wel en niet mag. Als de twee vereisten humor & respect maar aanwezig zijn en niemand de mond wordt gesnoerd. Ook Baudet niet.

Voor wie nog niet zó enorm veel jeuk aan de reet heeft gekregen: ik zal vanaf nu elke 1e van de maand om 12 uur een onzinverhaal plaatsen. Dus tot de volgende, lieve mensen! En onthoud: neem het allemaal niet zo serieus, heb een beetje humor!

Lees hier de vorige column van Maud.

 


Dit bericht delen:

Advertenties