Drie aanhoudingen na bezetting ING-kantoor Molenstraat

Tekst en foto's: Lars Schwachöfer
29 oktober 2022

De politie heeft de bezetting van het ING-kantoor in de Molenstraat, door leden van Extinction Rebellion, beëindigd. Er werden drie personen aangehouden.

Omstreeks 12.00 uur kwamen de leden van de organisatie het kantoor binnen. Drie personen gingen rondom een pilaar zitten en lijmden hun handen in stalen buizen aan elkaar vast. Ondertussen liepen anderen buiten met spandoeken rond, werden flyers uitgedeeld, werd er gekrijt op de grond en door een megafoon werden mensen toegesproken. Medewerkers van ING sloten het kantoor.

De politie werd ingeschakeld om de personen los te maken en de demonstratie te beëindigen. Hiervoor werd een gespecialiseerd team opgeroepen. Zij slepen de buizen open en goten onder andere cola in de buizen, om de lijm op te laten lossen. Een voor een kwamen de drie los. De demonstranten werden in de boeien geslagen en nadat ze gefouilleerd waren in een politiebus gezet.

Omstreeks 17.30 uur, bijna 6 uur na de start van de demonstratie, vertrokken de overige demonstranten, de agenten en de tientallen toeschouwers. De demonstranten kijken terug op een geslaagde demonstratie. In de uren dat de demonstratie plaatsvond, kwamen honderden mensen door de straat, velen van hen bleven staan om te luisteren, door de ramen naar binnen te kijken, naar de politie-actie te kijken en/of om de actie te filmen. Extinction Rebellion heeft nog geen uitspraken gedaan over de demonstraties vandaag.


Dit bericht delen:

Advertenties