Schapen, geitjes, pony's en gratis groente en fruit in centrum; boeren voeren actie

Van onze redactie
29 oktober 2022

Vandaag voeren enkele boeren actie in het centrum, op de wekelijkse markt. Ze delen gratis groente en fruit uit en hebben twee tractors, schapen, geitjes en pony's meegenomen.

De boeren reden vanmorgen met de tractors en trailers de markt op en stopten voor het stadhuis. Daar zetten ze een kraam op en lieten ze schapen en pony's uit. Handhavers van de gemeente spraken de boeren direct aan en vroegen of zij kwamen demonstreren. Het antwoord daarop was 'nee'. 'Het is een ludieke actie'.

De actie is om mensen met een laag inkomen en/of een hoge energierekening, te helpen. Er worden gratis eieren, aardappelen, wortels, appels en uien uitgedeelt. Ook is de actie een 'schreeuw om aandacht' voor de stikstofregels. Ook boeren die groente telen en niet werken met dieren, krijgen in de toekomst te maken met de stikstofregels.

Kort na de handhavers kwamen agenten naar de boeren. Na een kort gesprek is afgesproken dat de boeren mogen uitdelen tot 14.30 uur, het einde van de markt. Zorgen dat de marktlui iets tegen de actie hebben, omdat mensen hun artikelen nu gratis kunnen halen, hebben ze niet. Op = op. Inmiddels in de trailer met goederen al half leeg.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen