ACN Verkent: Designerfietsen in Nijmegen-West

Van onze redactie | Foto: Flickr/Raymond van Olphen
5 november 2022

Het Architectuurcentrum Nijmegen: "We gaan op pad met schrijver en rapper Massih Hutak. Hoe worden we bewuster van de directe en indirecte impact van stadsvernieuwing op de oorspronkelijke, minder vermogende wijkbewoners? Bekijk het stadsdeel Nijmegen-West door Massih’s oog voor gelijkwaardigheid."

Massih Hutak vluchtte op jonge leeftijd vanuit Afghanistan naar Amsterdam-Noord en voelde zich hier voor het eerst echt veilig. Inmiddels dreigt deze wijk – opgejaagd door beleggers en welgestelde nieuwe bewoners – voor veel oorspronkelijke bewoners onbetaalbaar te worden. Hutak kwam in actie en richtte bewonersorganisatie ‘Verdedig Noord’ op. Hij onderzocht gentrificatie in grote steden in zijn boek ‘Jij hebt ons niet ontdekt, wij waren hier altijd al’ en via zijn hiphop en columns voor Het Parool deelt hij zijn ervaringen uit Amsterdam-Noord. “Voor veel van mijn buren is de blonde bakfietsmoeder geen symbool van onschuld en neutraliteit.”

De wandeltocht vindt plaats op 25 november van 16:30 – 18:00 en start aan de Tunnelweg voor het oude UWV kantoor. Tickets 7,50 (gratis voor studenten). Bekijk het programma en bestel je tickets op de website.


Dit bericht delen:

Advertenties