ACN Verkent: De stad als skatepark

Van onze redactie
29 oktober 2022

Een skate/fietstocht onder leiding van feministisch skatecollectief de Rollende Mina’s. Architectuurcentrum Nijmegen: "Hoe ziet de openbare ruimte eruit door de ogen van een skater? En hoe maak je van het skatepark een plek voor iedereen?"

In deze tour per skateboard of fiets – kies zelf je favoriete twee- of vierwieler – ontdek je verschillende skatespots in en rondom het stadscentrum. Onderweg vertelt Simone Bauhuis over de Rollende Mina’s als feministisch/queer skateboardcollectief en laten ervaren skaters zien hoe je de openbare ruimte als skateramp of grindrail benut.

De Rollende Mina’s, een feministisch skatecollectief voor vrouwen en queers, organiseren skatewedstrijden, events en workshops verspreid door de stad vanuit de gedachte dat het skatepark en de openbare ruimte toegankelijk moet zijn voor iedereen. Ze zetten hun voorliefde voor skaten in als het ideale middel om mensen op een laagdrempelige manier met elkaar te verbinden: je hebt alleen een skateboard nodig en een open mindset.

De skate/fietstocht vindt plaats op 11 november van 16:30 – 18:00, en start op Plein Mariënburg Kapel. Tickets 7,50 (gratis voor studenten). Bekijk het programma en bestel tickets op de website.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024