Extra spullen voor Nijmeegse minima-ouders met baby

Van onze redactie
28 oktober 2022

Nijmeegse (toekomstige) ouders met een laag inkomen kunnen sinds kort door een bijdrage van de gemeente Nijmegen babypakketten ontvangen. In de pakketten zitten allerlei basisspullen die nodig zijn voor een goede start van de baby. Het eerste pakket bevat spullen voor de eerste maanden van de baby, in het tweede pakket zitten spullen voor de fase tot 2 jaar.

Het verstrekken van de babypakketten is een initiatief van de landelijke Stichting Babyspullen in samenwerking met de gemeente Nijmegen. Stichting Babyspullen stelt de pakketten samen met nieuwe en gedoneerde spullen. Het eerste pakket heeft een waarde van 750 euro en het tweede pakket van 1.250 euro. De pakketten kunnen grotendeels worden gevuld dankzij donaties. Stichting Babyspullen vraagt per pakket een bijdrage van 50 euro, dit bedrag wordt betaald door de gemeente Nijmegen. Ouders hoeven hier niks voor te betalen en ontvangen per baby twee pakketten. De gemeente verwacht dit jaar 110 ouders te kunnen helpen.

‘We willen dat alle baby’s in Nijmegen veilig en gezond opgroeien’

Nijmegen doet al veel, samen met partners, om armoede in de stad te verzachten en te bestrijden. De bestaande regelingen richten zich vooral op ouders met schoolgaande kinderen. Met deze babypakketten is er ook een regeling voor hele jonge kinderen. Wethouder Armoedebestrijding, John Brom: “We willen dat alle baby’s in Nijmegen veilig en gezond opgroeien in een omgeving die daaraan bijdraagt. Zodat zij een goede start kunnen maken, want dat verdient ieder kindje ongeacht waar het wiegje staat. Met de bijdrage voor het babypakket helpen we ouders met een laag inkomen met de basisbehoeften.”

Babypakket aanvragen

Ouders kunnen niet zelf een babypakket aanvragen. De aanvraag moet gedaan worden door hulpverleners zoals (huis)artsen, verloskundigen, kraamzorg, Stips, bewindvoerders en schuldhulpverlening, buurtteams Jeugd en Gezin en organisaties als de Voedselbank, Kledingbank en vluchtelingenwerk. Op de website www.stichtingbabyspullen.nl vinden hulpverleners meer informatie over hoe de babypakketten aangevraagd kunnen worden. Hier staat ook waar mensen babyspullen kunnen doneren en aan welke spullen behoefte is.

Regelingen voor lage inkomens

Naast de babypakketten biedt de gemeente inwoners met een laag inkomen verschillende regelingen zoals een busvoordeelabonnement of een vergoeding voor school, sport en hobby’s. Voor een overzicht hiervan: inkomensondersteuning.nijmegen.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties