Voedselbank op zoek naar chauffeurs/bijrijders

Van onze redactie
28 oktober 2022

In een welvarend land als Nederland zijn er nog steeds mensen zo arm dat ze niet genoeg voedsel kunnen kopen om voor hun gezin dagelijks een gezonde maaltijd te bereiden. De Voedselbank Nijmegen-Overbetuwe verstrekt elke week aan zo’n 700 gezinnen, waarvan 1.000 kinderen, in Nijmegen, Elst en Zetten een pakket extra voedsel. Met zo’n 120 enthousiaste vrijwilligers helpt ze mensen aan voedsel en gaat ze voedselverspilling tegen. 

Dit ga je doen 
Op vrijdag worden de voedselpakketten naar 7 uitdeelpunten in Nijmegen, Elst en Zetten gebracht. De chauffeur/bijrijder laadt de voedselpakketten in, brengt ze naar de uitgiftepunten en laadt ze daar weer uit. Daarna haal je de lege emballage op bij de uitgiftepunten. Tenslotte help je de emballage in de loods weer op de juiste plek zetten. Houd er rekening mee dat er kratten moeten worden gesjouwd met een gewicht tot ca. 15kg. 

Dit ben jij 
De Voedselbank krijgt producten van de regionale Voedselbank in Arnhem: "Daarnaast hebben we ook afspraken met leveranciers uit de regio voor diverse producten. In je rol als chauffeur/bijrijder haal je op dinsdag en/of op woensdag en/of op donderdag de producten op bij de verschillende locaties en laad je de producten vervolgens uit op de thuislocatie van de Voedselbank Nijmegen, Winkelsteegseweg 144b. 

Je bent enthousiast over de bijdrage die jij kunt leveren aan het werk van de Voedselbank. Je bent voor een langere periode beschikbaar op dinsdagmorgen (van 09.00 tot 13.00uur) of op woensdagmorgen (van 08.30 tot 11.00uur) of op donderdagmorgen (van 09.00 tot 13.00uur) of op vrijdagmorgen (van 07.30 tot 13.00uur) of op vrijdagmiddag (van 12.30 tot 16.00 uur) of een combinatie van deze mogelijkheden, minimaal 2 keer per maand. 

Je vindt het leuk om deel uit te maken van het team chauffeurs en bent in het bezit van een geldig rijbewijs, minimaal B en hebt bij voorkeur ervaring in het rijden met een bestelbus."

Meer informatie 
Geïnteresseerd? Je bent van harte uitgenodigd om een keer te komen kijken op de loods of een keer mee te lopen met een van de chauffeurs. Voor meer informatie kun je terecht bij Wim Huveneers via 06-47904620 of h.huveneers@gmail.com / transport@voedselbanknijmegen.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen