Tibetaanse leraar Dagyab Chungtsang Rinpoche bij Jewel Heart

Van onze redactie
27 oktober 2022

Jewel Heart, het boeddhistisch centrum aan de Hatertseveldweg 284 in Nijmegen, is zeer verheugd en dankbaar dat ze Chungtsang Rinpoche mogen ontvangen. Hij zal een aantal bijzondere lessen geven.

Korte biografie
Chungtsang Rinpoche werd in 1980 geboren in Kathmandu, Nepal en op zijn vijfde herkend als de achtste reïncarnatie van Dagyab Chungtsang Rinpoche, een van de belangrijkste lama’s van de Dagyab regio in Oost-Tibet. Hij studeerde in Zuid-India in het Drepung-klooster, hetzelfde klooster waar ook Gelek Rimpoche een belangrijk deel van zijn opleiding genoot. Ze behoorden tot hetzelfde Loseling-college en daarbinnen tot hetzelfde ‘huis’: Nyagre Khangtsen. In 2012 verwierf Rinpoche de titel van geshe, equivalent van doctor in de boeddhistische filosofie.

In 2014 begon Chungtsang Rinpoche zijn training aan het Gyuto College om zich verder te verdiepen in het Vajrayana-pad. Hij ontving belangrijke initiaties van o.a. Z.H. de Dalai Lama en Denma Locho Rinpoche en wordt gezien als een belofte voor de toekomst van het Tibetaans boeddhisme en voor Jewel Heart.

Het programma omvat nog de volgende lessen: 

 • Lezing: Compassie, sleutel tot geluk
  Datum: vrijdag 28 oktober
  Tijd: 20-21.30 uur
  Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Kostendekkend vanaf € 15.
  Het volgen van het spirituele pad dat de Boeddha eeuwen geleden heeft onderwezen, leidt naar het je eigen maken van heilzame gedachten voor jezelf en anderen. Het boeddhistische gedachtengoed vormt een belangrijke inspiratiebron voor het ontwikkelen van een compassievolle levenshouding, die tevens verbonden is met wijsheid. Tot op de dag van vandaag zijn er gekwalificeerde boeddhistische leraren, die ons dit authentieke pad kunnen laten zien en ervaren.
 • Lesweekend: De Vier Edele Waarheden van Boeddha
  Data: 29-30 oktober
  Tijd: 10-17 uur
  Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Kostendekkend vanaf € 80.
 • Lezing: Het afhankelijk ontstaan in twaalf schakels
  Datum: vrijdag 4 november
  Tijd: 19.30-21.00 uur
  Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Deze is kostendekkend vanaf € 15
 • LesdagDe Twaalf Schakels (Let op: gewijzigd!!)
  Data: 5 november
  Tijd: 10-17 uur
  Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Deze is kostendekkend vanaf € 40
  Via een reeks van twaalf schakels wordt uitgelegd hoe alles in onze werkelijkheid, zowel in onszelf als daarbuiten, ontstaat op basis van de wet van oorzaak en gevolg en wederzijdse afhankelijkheid. Zo wordt een eindeloze cirkel van leven, dood en wedergeboorte gevormd. Door deze schakels te leren begrijpen, kunnen we uiteindelijk deze cirkelgang doorbreken.
 • Zegening Witte Tara (Let op: gewijzigd!!)
  Datum: 6 november
  Tijd: 10.00 uur
  Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Deze is kostendekkend vanaf € 25. Kinderen gratis
  Witte Tara vertegenwoordigt een sterke, vrouwelijke en moederlijke kracht. Zij is de uitdrukking van alle verlichte kwaliteiten van Boeddha. Tara is met name gericht op fysieke en mentale genezing en biedt ondersteuning voor een lang en compassievol leven. De zegening is toegankelijk voor iedereen. Ook kinderen zijn van harte uitgenodigd.
 • Informele bijeenkomst: Nieuw gebouw voor Nyagre Khangtsen (Nieuw!!)
  Datum: 6 november
  Tijd: 11 uur
 • Lama Chöpa (Let op: Gewijzigd!!)
  Datum: 6 november
  Tijd: 14.30 uur
  Eigen bijdrage: donatie naar draagkracht. Kinderen gratis

Afgezien van de Witte Tara zegening en de Lama Chöpa zijn de bijeenkomsten ook per Zoom bij te wonen. Je ontvangt hiervoor een link nadat je aanmelding en betaling is ontvangen.

Inschrijven via dit inschrijfformulier. Of stuur een e-mail met je aanmelding(en) naar info@jewelheart.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen