Architectuurrondleiding Stationskwartier op 30 oktober

Van onze redactie
27 oktober 2022

Een van de meest ingrijpende ontwikkelingen in Nijmegen is het Stationskwartier. Het moet de komende tien jaar transformeren naar een duurzame mobiliteitshub waarin het goed wonen, werken en leven is. Hoe gaat deze ingrijpende ontwikkeling vorm krijgen, met oog voor de architectuur van H.C. Peters en Sybold van Ravesteyn, verkeersveiligheid en de leefomgeving? Maak kennis met het huidige en toekomstige stationsgebied tijdens een rondleiding door architect Frank Willems.

Na jaren van achterstallig onderhoud en tussenoplossingen gaat de meest publieke entree van Nijmegen de komende jaren grondig op schop. Het station wordt grootschalig verbouwd en krijgt een nieuwe entree aan de westzijde van het spoor. Daarbuiten komen in het stationsgebied zelf – inmiddels omgedoopt tot ontwikkelgebied Stationskwartier – tweeduizend nieuwe woningen, commerciële, maatschappelijke en culturele voorzieningen en wordt de huidige verkeerssituatie aangepast, voor velen een doorn in het oog.

Deze rondleiding van Architectuurcentrum Nijmegen leidt je door de centrumkant en westzijde van het stationsgebied. Onderweg vertelt Frank Willems over de huidige situatie, de omvang van ontwikkelgebied Stationskwartier – van Keizer Karelplein tot verkeersplein De vijfknoop – en wat tot nu toe bekend is over de plannen.

Datum: zondag 30 oktober 2022
Start: Van Schaeck Mathonsingel (ter hoogte van het station)
Tijd: 11.00 – 12.30 uur
Deelname: €7,50 p.p.

 
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024