Living Library: in gesprek met levende boeken

Van onze redactie
26 oktober 2022

Op zaterdag 5 november kunnen bezoekers van Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen een persoonlijk gesprek voeren met ‘levende boeken’: mensen die in het dagelijks leven veel te maken hebben met vooroordelen. De Living Library nodigt mensen uit om in gesprek te gaan met die vreemde ‘ander’.  

Een boek kun je niet aan zijn kaft beoordelen, een mens niet op basis van zijn buitenkant. Tijdens de Living Library (voorheen: Human Library) stap je in de belevingswereld van een levend boek. Op een heel simpele manier: door onbevangen met het levende boek in gesprek te gaan. Het resultaat: verrassende, inspirerende ontmoetingen mét humor.

Wegnemen van vooroordelen

Het doel van Living Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan. Het geeft je de mogelijkheid om mensen te spreken die je in het dagelijks leven misschien niet zo snel tegenkomt. Onder meer een ex-verslaafde, laaggeletterde, vrouw met autisme, non-binair persoon en iemand die een sekte is ontvlucht, zitten klaar om hun verhaal te delen. Bezoekers aan eerdere Living Libraries waren enthousiast. “Je krijgt nieuwe inzichten waardoor je mensen beter begrijpt”, “Een zeer fijn, open en eerlijk gesprek. Van mens tot mens, hart tot hart”, waren enkele reacties.

Hoe het werkt

De Living Library werkt zoals een bibliotheek: je kunt bij een speciale balie een catalogus bekijken met daarin de beschikbare 'levende boeken'. Op een groot bord kun je zien welke boeken nog niet zijn uitgeleend. Via de balie geef je aan met wie je een gesprek wilt aangaan. Daarna brengt een baliemedewerker jou en het 'levende boek' met elkaar in contact. De gesprekken duren maximaal 20 minuten. De Living Library start om 13.00 uur en duurt tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Living Library
Zaterdag 5 november 2022, 13.00 – 16.30 uur
Bibliotheek De Mariënburg, Nijmegen centrum, Mariënburg 29
Gratis entree
Meer informatie op
www.livinglibrary.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen