De voordelen van een auto leasen in Nijmegen

Van onze redactie
25 oktober 2022

 Je ziet ze steeds meer in en rondom Nijmegen: leaseauto’s! Het gaat hierbij vaak om de nieuwste modellen met relatief jonge bestuurders of zakenlieden.

Niet alleen zakelijk is een auto leasen interessant. Er zijn ook steeds meer particulieren die voor het leasen van een auto kiezen. Bij het leasen van een auto heb je de keuze uit verschillende contractvormen. Onderscheid wordt gemaakt tussen financial lease en operational lease. Online de kosten van operational- en financial lease berekenen geeft je een goed beeld van de verschillen. In dit artikel zetten we de belangrijkste voordelen van het leasen van een auto op een rijtje.

 Financial lease een hele interessante optie

Bekijk je opties bij een Mercedes financial leasecontract eens. Zodra het contract ondertekend is, ben je de eigenaar van deze nieuwe auto. Vervolgens betaal je de auto maandelijks voor een deel af. Vergelijk het met een telefoonabonnement. Ook bij een telefoonabonnement los je het toestel maandelijks af. Het voordeel van financial lease zit in het feit, dat je vooraf geen grote investeringen hoeft te doen. Je betaalt maandelijks een vast bedrag, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Let op, vaak betaal je rente. Het is een vergoeding voor het risico wat de leasemaatschappij loopt bij financial lease.

Voordelen van operational lease

Waar je bij financial lease eigenaar wordt van een auto, is dat bij operational lease niet het geval. Toch biedt ook operational lease ook verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je zelf geen omkijken hebt naar de kosten voor het onderhoud aan de auto. Deze kosten worden door de leasemaatschappij betaald. Datzelfde geldt voor de wegenbelasting en de autoverzekering. Laat je bij het afsluiten van een contract goed informeren over het type verzekering dat is afgesloten voor je auto.

Kiezen tussen financial- en operational lease

Bij het leasen van een auto is het belangrijk de voor- en nadelen van financial- en operational lease tegen elkaar af te strepen. Hoewel je bij financial lease zelf opdraait voor de kosten voor het onderhoud aan de auto, is het sterk de vraag in welke mate je onderhoudskosten zal hebben in de eerste paar jaar. Bij de meeste modellen en bij een normaal gebruik zullen die kosten meevallen. Kosten voor de verzekering en wegenbelasting komen nog wel bij de maandelijkse aflossing voor het voertuig. Online vind je handige tools, die je helpen te berekenen wat de kosten zijn van de verschillende leaseconstructies. 

Foto: Pexels, Mike B


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen