In memoriam Hans Wegman (1952-2022)

Van onze redactie
25 oktober 2022

Op vrijdag 21 oktober is Hans Wegman, die tot 2017 lerarenopleider Nederlands was aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, op 70-jarige leeftijd in zijn woonplaats Nijmegen overleden. Hij werkte ruim 40 jaar als lerarenopleider.

Op de website van Neerlandistiek lazen we een heel mooi portet van Hans, geschreven door Jimmy van Rijt, die eindigt met: 

"In dankbaarheid,
Mijn inspiratiebron, mijn mentor
En bovenal,
mijn vriend."

Een paar citaten: "Mijn interesse sloeg al snel om in bewondering. Dat was deels omdat Hans ons elk college weer wist te prikkelen met een veelvoud aan activerende werkvormen en activiteiten, die niet onderdeden voor die van John Keating uit de film Dead Poets Society"

en:

"Een andere bijzonderheid van Hans was zijn speelse karakter. Voor en tijdens colleges kon je hem er geregeld op betrappen deuntjes van The Doors te neuriën, hij kon een college midden in een zin onderbreken om naar het raam te rennen en ‘Gele kwikstaart!’ te roepen, en tijdens het typen hoorde je hem bij het aanslaan van toetsen soms ‘tak – tak – tak’ zeggen, alsof hij elke letter nog even wat extra nadruk wilde meegeven. Hij had een gezonde aversie tegen zinloze administratie en vooral tegen bureaucratische inperking. Hans kon je het beste gewoon zijn gang laten gaan, dan kwam het allemaal wel goed."

Lees hiet het hele In Memoriam


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen