Kom op zaterdag 29 oktober naar de Nacht van de Nacht

Van onze redactie
22 oktober 2022

Op zaterdag 29 oktober is het zover. Dan vieren vele duizenden mensen in heel Nederland de Nacht van de Nacht. Ze gaan met boswachters op excursie het donker, varen in het donker, speuren met telescopen de sterrenhemel af of laten zich in het duister verwennen met een diner of proeverij. Natuur en Milieu Gelderland coördineert in Gelderland meer dan dertig activiteiten voor jong en oud. Alle evenementen zijn te vinden op www.nachtvandenacht.nl.

Nederland is één van de meest verlichte landen in de wereld. Reclameverlichting, kassen, verlichting op sportvelden: we baden in een zee van licht. Duisternis is echter – net als stilte, een gezonde bodem en schoon water – een belangrijke natuurkwaliteit. Zo is genoeg duisternis bijvoorbeeld belangrijk voor het trek-, broed- en foerageergedrag van talloze dieren. Maar ook voor onze eigen gezondheid en ons slaapritme is genoeg donkerte essentieel.

Doe jij ook het licht uit?

Naast het bezoeken van activiteiten vragen we zoveel mogelijk gemeenten, bedrijven en burgers om het licht uit te doen tijdens de Nacht van de Nacht. Met het beperken van onnodige nachtelijke verlichting kunnen we veel energie besparen. De gemeenten Culemborg, Veenendaal en Voorst en ook Achmea in Apeldoorn en ABN AMRO in Nijmegen zullen zoveel mogelijk verlichting uit zetten! Doe jij ook mee?

Speurtocht in het donker

In Nijmegen is een speurtocht in het donker bij de Goffertboerderij en Natuurtuin Goffert. Hierover komt later meer informatie.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen