Schrijver Joost Oomen en illustrator Yoko Heiligers in de Bastei

Van onze redactie
22 oktober 2022

Op 30 oktober nemen Joost Oomen en Yoko Heiligers bezoekers mee door De Bastei. Krijg deze herfstvakantie een literaire rondleiding van dichter en schrijver Joost Oomen, of doe mee met de masterclass illustreren van Yoko Heiligers op deze bijzondere historische plek aan de Waal.

Voor het nieuwe initiatief Ongekend Nijmegen schreef Joost Oomen onlangs het Gelders Geschiedenisgeschenk De eerste kip van Nederland, prachtig geïllustreerd door Yoko Heiligers. De tekst is geïnspireerd op de Romeinse verhalen die Joost hoorde tijdens zijn bezoek aan Museum Het Valkhof en De Bastei. In de herfstvakantie ontdek je deze verhalen ook zelf tijdens de literaire rondleiding van Joost Oomen en Bas van Lingen (medewerker van De Bastei). Daarna kun je deelnemen aan de masterclass illustreren door Yoko Heiligers. Ook leuk voor gezinnen!

Het programma start om 13:30 uur in het Amfitheater van De Bastei met een interview met Hans Hooijmakers (directeur van De Bastei) en Hedwig Saam (directeur van Museum Het Valkhof). De rondleiding en masterclass wordt in de middag twee keer gegeven, om 14:10 uur en om 15:30 uur. Deelname kost 5 euro per persoon. Vrienden van De Bastei kunnen voor 3 euro deelnemen. Aanmelden kan via de website van De Bastei: debastei.nl/agenda.

Over Ongekend
Ongekend Nijmegen is een gedeelde vertelling en gezamenlijk programma-aanbod van de Nijmeegse erfgoedwereld, de culturele sector en de vrijetijdssector. Ontstaan vanuit een gedeelde wens van de leden van het Cultuurhistorisch Platform Rijk van Nijmegen (CPRN) en Gemeente Nijmegen om meer gezamenlijke programmering te presenteren. Kijk voor het laatste nieuws over Ongekend op ongekendnijmegen.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties