Biljarten in Wijkcentrum Burghardt in Bottendaal

Van onze redactie | Foto wijkcentrum via gemeente Nijmegen
21 oktober 2022

Het is het BIB (Biljart Initiatief Bottendaal) gelukt om met enthousiaste mensen van de gemeente en het wijkcentrum weer een biljart te krijgen waardoor er meer te doen zal zijn in het Wijkcentrum Burghardt aan de Burghardt van Den Berghstraat 112 in Bottendaal.

Natuurlijk in eerste instantie vanwege het spel zelf, maar zeker ook om meer Bottendaalse gezelligheid in het Wijkcentrum te krijgen. Waar in veel cafés het biljart verdwijnt, komt er in het wijkcentrum een mooi exemplaar bij met keu’s, ballen en alle toebehoren.

We denken, met de koude, zuinige winter die ons te wachten staat, een plek te hebben waar iedereen binnen kan lopen en waar een aantal dagdelen wat te doen is aan het biljart. Het biljart is de aanleiding maar ook de gezelligheid is het resultaat. Ook voor de buurtbewoners die al in het wijkcentrum iets doen, kan biljarten een extraatje zijn. De buurt is in eerste instantie Bottendaal maar ook buren uit Nijmegen Oost zijn welkom.

Wat is er te doen voor de buurtbewoners?

- Er is een professionele biljarttafel in de ontmoetingsruimte beneden in ons wijkcentrum beschikbaar voor dames, heren, kamerbewoners van allerlei komaf .

- Er zijn zeker twee dagdelen in de week biljarters en dat kan uitlopen naar vier dagdelen of meer in 2023 afhankelijk van de belangstelling. Welke dagdelen zal zichtbaar zijn een de buitenkant van het wijkcentrum in de vitrinekast. Het kan gaan om een ochtend, middag of avond. Doorgaans zal biljarten steeds mogelijk zijn als er een beheerder is.

- We zullen vijf keer zorgen dat er iemand is die belangstellenden ook wat ondersteuning kan geven bij de beginselen van het biljartspel. Er zijn namelijk al wat goede biljartspelers in Bottendaal. 

- Een uur biljarten gaat €1,35 kosten en er is koffie, thee en drankjes tegen een geringe vergoeding. Eventueel kunnen er zelfs hapjes geregeld worden als dat tevoren bekend is.

- Het is een informele, sportieve bezigheid zonder lidmaatschap, voorzitter of protocollen. Iedereen kan binnenlopen ook als je geen plannen hebt om zelf te biljarten.

Het BIB organiseert een gratis biljartborrel voor geïnteresseerden op vrijdag 11 november van 16.00 – 18.00 uur.


Dit bericht delen:

Advertenties