Plannen voor 500 verplaatsbare woningen NDW21 gereed

Van onze redactie
20 oktober 2022

NDW21 wordt een levendige, dynamische buurt met ruimte voor wonen, ontmoeten en ondernemen.

De plannen voor de 500 verplaatsbare woningen in NDW21 zijn klaar. De besluiten zijn genomen en de omgevingsvergunning is ingediend. Aan de Nieuwe Dukenburgseweg 21 in de Winkelsteeg werken de Nijmeegse corporaties en de gemeente samen aan een nieuwe stadsbuurt. Een buurt, waar je kunt wonen, ondernemen en ontmoeten.

“Met de bouw van de 500 verplaatsbare woningen bieden we als Nijmeegse corporaties snel een oplossing voor de grote vraag naar woningen voor jongeren, starters en mensen die met spoed een woning nodig hebben. Het wordt een buurt waar iedereen welkom is. Een samenleving in de letterlijke zin: samen leven”, aldus Ronald Leushuis, bestuurder Talis en voorzitter NDW21 namens de Nijmeegse corporaties Portaal, Talis, SSH& en Woonwaarts. De planning is dat in het tweede kwartaal van 2023 de eerste woningen geplaatst gaan worden. Voor de zomer kunnen de eerste mensen in hun nieuwe woning.

NDW21 als aanjager

Met het project NDW21 versnellen partijen de zo noodzakelijke woningproductie. Bovendien is NDW21 de aanjager van de ontwikkeling van de nieuwe wijk Winkelsteeg. Noël Vergunst, wethouder Stedelijke Ontwikkeling: “We zijn blij dat we op NDW21 zo snel kunnen bouwen. Ook verandert er met de plannen voor gebiedsontwikkeling veel in de Winkelsteeg. Winkelsteeg wordt een levendig gebied voor wonen, werken en voorzieningen. We willen met NDW21 flexibel zijn om het gebied weer te kunnen aanpassen na 15-20 jaar.” De realisatie is ook mede mogelijk dankzij een subsidie van het Rijk waarmee ook een deel van de snel gestegen bouwkosten van het afgelopen jaar worden opgevangen.

Gebouwen van goede kwaliteit

Modulaire bouwer De Meeuw Nezzt heeft ervaring met het maken van verplaatsbare gebouwen. Qua levensduur, kwaliteit in materialen, comfort en energiezuinigheid doen de gebouwen niet onder voor ‘reguliere woningen’. Dat is ook te zien in het ontwerp. In het ontwerp van DoepelStrijkers Architecten uit Rotterdam is gewerkt met een variëteit aan materialen en kleuren om zoveel mogelijke diversiteit in het gebied te brengen. De gebouwen staan in het groen en zijn zo ontworpen dat een campusgevoel ontstaat. In totaal komen er zeven gebouwen. Er komen verschillenden woningtypes, variërend van 20m2 tot 60m2.

Wonen, ondernemen en ontmoeten

NDW21 wordt een dynamische buurt. Een buurt die steeds verandert en in beweging is. Naast de woningen komen er werkruimtes/ateliers voor ondernemende creatievelingen. Hiermee wordt het een prettige en levendige woon- en werkplek. Het openbaar groen in het gebied wordt zo ingericht dat het uitnodigt om elkaar te ontmoeten. De woningen staan in het groen en parkeren gebeurt aan de randen van het gebied. En we zorgen voor fysieke plekken voor ontmoeting, activiteiten en kleine evenementen. We beginnen klein en laten het langzaam groeien inspelend op de behoefte van bewoners en op initiatieven van creatieve ondernemers in de stad.

Oplevering in 2023

In de eerste helft van 2023 worden de woningen gemaakt op de productielocatie van De Meeuw in Oirschot en vervolgens geplaatst op het terrein van NDW21 in de Winkelsteeg. De oplevering en ingebruikname per gebouw vindt naar verwachting plaats tussen mei en oktober 2023.

Meer informatie

Meer informatie over wonen, werken en ontmoeten op NDW21 is te vinden op de site www.ndw21.nl

Geïnteresseerd in NDW21 en regelmatig een update? Schrijf je in via dit formulier.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen