NEC bekert verder na winst in sfeervolle Goffert

Tekst via NEC | Fotografie: Geert Timmer
19 oktober 2022

NEC heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi. De Nijmegenaren waren op eigen veld te sterk voor Fortuna Sittard: 3-2.

De ploeg van trainer Rogier Meijer speelde aanvallend en aantrekkelijk voetbal en gaf het sfeervolle Goffertstadion uiteindelijk een zeer welkome overwinning.

De ontmoeting tussen N.E.C. en Fortuna was niet alleen de enige wedstrijd in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker tussen twee clubs uit de Eredivisie, maar ook een duel tussen twee ploegen die eerder dit seizoen in competitieverband al tegen elkaar speelden. De Limburgers pakten destijds in het Goffertstadion hun eerste punt van het seizoen en beleefden daarna onder nieuwe trainer Julio Velázquez een revival, wat wel aangaf dat N.E.C. zeker geen eenvoudige avond tegemoet zou gaan. Om dat te onderstrepen, stuurde trainer Rogier Meijer een sterk elftal de wei in. De belangrijkste wijziging die hij doorvoerde was het inzetten van Mattijs Branderhorst, die Jasper Cillessen onder de lat verving.

De eerste actie van Branderhorst was het uit het net halen van de bal. De Nijmegenaren kregen de bal net weg na een hoge bal voor het doel en Cole Bassett profiteerde uiteindelijk van de wanorde: 0-1. Nog geen minuut later lag het leer er aan de andere kant van het veld ook in. De Goffert vierde een goal van Magnus Mattsson, maar kwam van een koude kermis thuis toen de grensrechter de vlag in de lucht stak en de gelijkmaker werd geannuleerd. Dat luidde wel een fase in waarin N.E.C. de bovenliggende partij was. Dat leverde schoten van Oussama Tannane en Mikkel Duelund op, maar het belangrijkste wapenfeit was de wraak van Mattsson. Die prikte tien minuten voor de rust via een Limburgs been alsnog de gelijkmaker tegen de touwen.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen de fans in het rood-groen-zwart opnieuw opveerden. Souffian El Karouani zette zijn 22e verjaardag luister bij door met een hard schot met links de verre hoek te vinden en N.E.C. zo op een verdiende 2-1 voorsprong te zetten. De formatie van Meijer had immers al ruim een half uur het betere van het spel en bleef ook na de tweede goal drukken. Toch werd het na een uur spelen weer gelijk en die treffer kwam ietwat uit de lucht vallen. Rodrigo Guth stond op de goede plek om zijn oude ploeg pijn te doen: 2-2. Toen Calvin Verdonk even later een rode kaart kreeg voorgehouden vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler, leek de situatie verder te verslechteren. Er bleek echter sprake van buitenspel te zijn geweest en dus werd de rode kaart ingetrokken.

Een kwartier voor tijd nam N.E.C. weer waar het recht op had. Na een fraaie combinatie door de as via Mattsson en Tannane bezorgde laatstgenoemde de bal bij Pedro Marques, die van dichtbij binnen kon schieten. Die hernieuwde Nijmeegse voorsprong was voor Fortuna wel het teken om meer risico te gaan nemen. Die ploeg kwam in de slotfase met extra aanvallers te spelen en voerde de druk op het doel van Branderhorst op. Dat leverde echter ook ruimte op voor de aanvallers van N.E.C. Zij gooiden het duel echter niet in het slot en dus bleef het nog even spannend, maar uiteindelijk viel er geen nieuwe gelijkmaker en plaatsten de mannen uit de Keizerstad zich voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Zaterdag gaat het balletje met de naam van N.E.C. in de koker en wordt bekend wie de volgende bekeropponent zal zijn.


Dit bericht delen:

Advertenties