WAAN-ZINNIG#2: over stemmen horen en de weg naar herstel

Van onze redactie
18 oktober 2022

De tweede editie van WAAN-ZINNIG op woensdagavond 2 november start vanaf 18.30 uur in theaterzaal A502 bij de HAN aan de Kapittelweg 33 in Nijmegen. WAAN-ZINNIG#2 biedt een avondvullend programma met inspirerende sprekers, muziek en meer, waarnaast we ook het 10-jarig jubileum van het Steunpunt Stemmen Horen vieren.

Sprekers Robin Timmers, Eelco van Gelderen, dr. Alie Weerman en prof. Philippe Delespaul delen hun ervaringen, inzichten en visie op het horen van stemmen, crisis en de weg naar herstel. Ook wordt de indrukwekkende documentaire Breinpijn vertoond. Entree is gratis en geïnteresseerden kunnen de avond zowel fysiek als online bijwonen. RIBW Nijmegen & Rivierenland en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) werken samen aan de totstandkoming van WAAN-ZINNIG#2. Inschrijven voor deze waanzinnige avond kan eenvoudig via www.ribw-nr.nl/waan-zinnig.

Inspirerende sprekers

Robin Timmers is initiatiefnemer van WAAN-ZINNIG. Hij is ervaringsdeskundige en oprichter van Steunpunt Stemmen Horen, onderdeel van de RIBW Nijmegen & Rivierenland. Ook is hij auteur van Leren Omgaan met Stemmen Horen: Een op herstel en emancipatie gerichte benadering. Tijdens WAAN-ZINNIG#2 presenteert hij de tweede, herziene druk van zijn boek en blikt hij terug op 10 jaar Steunpunt Stemmen Horen.

Eelco van Gelderen spreekt tijdens WAAN-ZINNIG#2 over zijn persoonlijke ervaringen. De aangrijpende documentaire Breinpijn die deze avond wordt vertoond laat zijn zoektocht naar herstel zien.

Dr. Alie Weerman is onder meer psycholoog en lector GGZ en Samenleving bij de Hogeschool Windesheim. Zij werkt mee aan het Kwaliteitssysteem Ervaringsdeskundigheid waarmee het vak ervaringsdeskundigheid verder wordt geprofessionaliseerd tot een volwaardig en erkend beroep in de zorg.

Philippe Delespaul is hoogleraar Innovatie in de Geestelijke Gezondheidszorg aan de Universiteit van Maastricht en Mondriaan. Als mede-initiatiefnemer van De Nieuwe GGZ beweging en het Ecosysteem voor Mentale Gezondheid (GEM), spreekt professor Delespaul over een andere kijk op psychisch lijden. En een voor iedereen toegankelijke GGZ die zich kenmerkt door samenwerking en co-creatie.

Muziek

Muzikant, componist en producer Bram van der Hoeven, alias Lucinate, is ook als ervaringsdeskundige actief bij het Steunpunt Stemmen Horen. Tijdens WAAN-ZINNIG#2 brengt Van der Hoeven de wereld van muzieksamples en het muziekambacht bij elkaar. Op 21 oktober komt zijn nieuwe album 'Sunday Morning' uit.

Gespreksleider

De moderatie van WAAN-ZINNIG#2 is in handen van Marieke Brok. Zij is docent Verpleegkunde aan de HAN en coördineert onder andere de Minor Sociale Psychiatrie en de International Week for Health & Social Studies.


Dit bericht delen:

Advertenties