Nieuw in Winkelcentrum Dukenburg: Pronk ICT!

Van onze redactie
18 oktober 2022

Vanaf augustus is het Leerbedrijf Pronk ICT nieuw gevestigd in Winkelcentrum Dukenburg. We hebben een gesprek met de ICT stagebegeleider Chris van Rooij.

“In 2007 zat ik in de top van de ICT-wereld en dacht in 2008: nu kan ik een eigen school beginnen in Rotterdam. Ik kwam er namelijk achter dat er geen goede aansluiting is tussen onderwijs en de ICT-markt. In 2019 besloot ik dit ook in Nijmegen te gaan beginnen.”

Pronk ICT is een leerbedrijf waar stagiairs van diverse scholen, Voortgezet speciaal onderwijs, VMBO en MBO, met elkaar de ICT-wereld leren kennen.

“Wat we anders doen is dat we extra stageplaatsen creëren door de stagiairs met elkaar in een project te laten werken. Zo werkt Middelbaar Beroeps Onderwijs met Voortgezet Onderwijs samen. Hierdoor kunnen we dus gaan groeien.”

Bij Pronk wordt aan de leerlingen/stagiairs zowel de software- als de hardware-kant van de ICT ontdekt en geleerd. "In totaal werken we nu met zo’n 30 mensen en dat gaat prima!” Op de vraag of ook de particulier met zijn computerprobleem bij Pronk aan kan kloppen, vertelt Chris: “Absoluut, we doen reparaties en verkopen computers. Maar voor mij en mijn stagiairs is het belangrijkste dat iedereen die digitale problemen heeft bij ons terecht kan. En daarnaast ook dat we gezien worden door bedrijven waar dit ongekend digitaal talent aan de slag kan!”

Voor meer info over Pronk ICT mailt u naar chris@pronkict.nl. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom om samen met Pronk ICT te groeien!


Dit bericht delen:

Advertenties