Openbare sterrenkijkavond op Kelfkensbos

Van onze redactie
17 oktober 2022

Wil je Jupiter of Saturnus met je eigen ogen door een telescoop zien? Wil je bergen en kraters inspecteren op de maan? Kom dan naar de sterrenkijkavond in hartje Nijmegen in het eerste weekend van november.

Op 3, 4, 5 of 6 november laat amateurastronoom en journalist Roel van der Heijden je de ringen van Saturnus zien, de manen van Jupiter of de kraters op de maan! Ook kan hij je alles vertellen over de planeten, sterren en alles wat je in de ruimte kunt zien.

Natuurlijk is deze avond afhankelijk van het weer. Houd vanaf woensdag 2 november de website van het Huiskamerplantarium in de gaten, kijk op dit Twitteraccount óf schrijf je in voor de nieuwsbrief dan krijg je vanzelf een update over de avond. De activiteit vindt op één van deze dagen plaats.

Met een zelfgebouwde telescoop staat Roel in de buurt van de Romeinse godenpeiler op het plein Kelfkensbos in Nijmegen (voor Museum het Valkhof). Kom jij deze avond de goden Jupiter en Saturnus ‘peilen’? Ook de maan is te zien. Vergeet niet om je vrienden, je kinderen en oma en opa mee te nemen, iedereen is welkom!

Alles op een rij

Wat? Openbare sterrenkijkavond in Nijmegen
Wanneer? Donderdag 3, vrijdag 4, zaterdag 5 óf zondag 6 november (houd de website in de gaten)
Hoe laat? Vanaf 19 uur tot ongeveer 23 uur
Waar? Kelfkensbos in Nijmegen voor Museum het Valkhof
Kosten? Gratis


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024