Rondleiding ‘Jodenvervolging Nijmegen: plaatsen van herinnering’

Van onze redactie
17 oktober 2022

Gedurende de expositie over de Jodenvervolging in Nijmegen in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is er de mogelijkheid om onder leiding van een historicus deel te nemen aan een aansluitende rondleiding door de binnenstad van Nijmegen. Recent gelegde Stolpersteine maken onderdeel uit van de route.

De organisatie: "We proberen ons de zorgen en angsten van de Joodse gemeenschap voor te stellen, de dilemma’s waarvoor zij en andere Nijmegenaren kwamen te staan. De gids gaat nader in op de nauwgezette opbouw van de antisemitische politiek in Nijmegen aan de hand van unieke archiefstukken.

We volgen Joodse Nijmegenaren op de voet aan de hand van brieven en foto’s en staan stil bij de achtergrondverhalen van een aantal recent gelegde Stolpersteine. Het zal blijken, onder andere uit afgenomen interviews, dat de impact van de Holocaust tot op de dag van vandaag in de stad voelbaar is."

Data: 22, 29 oktober en 5 november 2022
Startpunt: ingang Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Mariënburg 26)
Tijdstip: 14.00 uur
Duur: ruim 1 uur
Kosten: 6.00 euro p.p. Aanmelden noodzakelijk via info@stadswandelingnijmegen.nl. Verdere informatie: www.stadswandelingnijmegen.nl


Dit bericht delen:

Advertenties