Anneke van Giersbergen zingt over Vrijheid in het Vrijheidsmuseum en het Roze Huis Nijmegen

Van onze redactie
15 oktober 2022

Op vrijdag 28 oktober treedt zangeres Anneke van Giersbergen op in het Vrijheidsmuseum en in het Roze Huis Nijmegen. Ze zal onder andere het lied laten horen dat ze recent schreef, geïnspireerd door de tentoonstelling over ‘De Zwarte Driehoek’ die onlangs werd verlengd. Na het optreden vertelt de muzikant over de totstandkoming van het nummer.

Wat betekent vrijheid? Mag je zijn wie je bent? Zangeres Anneke van Giersbergen onderzocht dat in het Vrijheidsmuseum. De expositie ‘De zwarte driehoek’ bood haar de inspiratie voor een nieuw, indringend nummer. Ze zingt het in de middag om 14.30 uur in het Vrijheidsmuseum en in de avond om 20.00 uur in het Roze Huis. Na de optredens volgt een nagesprek met het publiek en gaat conservator Rense Havinga met haar in gesprek over het verhaal van de ‘asocialen’ tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Bezoek het optreden

Tickets voor het optreden kosten 5 euro per persoon. Voor het optreden bij het Vrijheidsmuseum kunnen geïnteresseerden zich aanmelden door te mailen naar welkom@vrijheidsmuseum.nl of door te bellen naar 024 397 44 04. Aanmelden voor het optreden in het Roze Huis Nijmegen kan via de website rozehuisregionijmegen.nl. In beide gevallen worden de tickets aan de deur betaald.

Ongekend Nijmegen

Anneke van Giersbergen is voor deze opdracht benaderd door Ongekend Nijmegen: een gedeelde vertelling en gezamenlijk programma-aanbod van de Nijmeegse erfgoedwereld, de culturele sector en de vrijetijdssector. Ontstaan vanuit een gedeelde wens van de leden van het Cultuurhistorisch Platform Rijk van Nijmegen (CPRN) en Gemeente Nijmegen om meer gezamenlijke programmering te presenteren. Kijk voor meer info en de complete programmering op ongekendnijmegen.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen