Het licht op de Sint Stevenstoren gaat even uit

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
14 oktober 2022

Op 17 t/m 30 oktober gaat in de avond de buitenverlichting niet aan op de St. Stevenstoren. Met deze actie vraagt gemeente Nijmegen aandacht voor de campagne ’Zet ook de knop om’ van de Rijksoverheid en roept inwoners en bedrijven op om energie te besparen.

Er zijn veel redenen om energie te besparen: het is goedkoper, goed voor een gezonde leefomgeving en voor de natuur. Ook thuis kunt u meedoen.

Landelijke campagne ‘Zet ook de knop om’

‘We geven graag gehoor aan de oproep van minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten om aandacht te vragen voor de campagne Zet ook de knop om’ aldus wethouder duurzaamheid Tobias van Elferen. ‘We willen mensen laten zien dat je zelf energie kunt besparen en minder gas kunt gebruiken om klimaatverandering tegen te gaan.’

Mogelijk energiebesparingsacties

Iedereen kan energie besparen. Zelfs kleine maatregelen helpen, zoals goed isoleren (kieren dichtmaken, radiatorfolie) en de thermostaat omlaag draaien. Zelf is de gemeente ook al jaren bezig om de gebouwen te isoleren, zonnepanelen op haar daken te plaatsen en warmtepompen te installeren. Sinds kort is ook de binnentemperatuur in de gemeentelijke gebouwen verlaagd tot 19 graden in de winter en wordt in de zomerperiode minder gekoeld.

Voor bewoners en bedrijven heeft de gemeente Nijmegen tips, lokale acties en bijeenkomsten over energie besparen. Meer informatie: regionaal energieloket Nijmegen


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen