Het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest speelt Schubert en Beethoven

Van onze redactie
14 oktober 2022

‘Gepassioneerde, jonge musici die bereid zijn in korte tijd muziek te maken op hoog niveau onder gedreven artistieke leiding’

Onder leiding van dirigent Sander Teepen brengt het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest de mysterieuze achtste symfonie van Schubert (de ‘Unvollendete’) en de monumentale negende symfonie van Beethoven ten gehore. "Hierbij worden wij in het laatste deel (de ‘Ode an die Freude’) bijgestaan door het Philips Philharmonisch Koor aangevuld met het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Diepenbrock. Uiteraard krijgen wij ook hulp van solisten: Jeannette van Schaik (sopraan), Cécile van de Sant (alt), Leon van Liere (tenor), Frederik Bergman (bariton)."

Bestel je kaartje direct!
Dinsdag 18 oktober, Nijmegen, 20:15 uur, De Vereeniging

Het Nieuw Nijmeegs Kamerorkest is een kamerorkest dat recent – januari 2016 – is opgericht door een aantal (oud)-leden van het Nijmeegs Studentenorkest. Het orkest richt zich op jonge, afgestudeerde ambitieuze amateurmusici die op hoog niveau muziek willen maken en na hun studententijd vaak geen passend orkest hebben weten te vinden. Omdat het orkest ieder project opnieuw wordt samengesteld, hebben alle muzikanten de kans om regelmatig met het orkest mee te spelen.

Foto: René Knoop


Dit bericht delen:

Advertenties