Word een ware stemacteur tijdens kinderfilmfestival Cinekid in LUX

Van onze redactie
13 oktober 2022

Vanaf zaterdag 22 oktober barst het grootste film- en mediafestival voor kinderen, Cinekid, weer los in LUX! Dit jaar kunnen kinderen tijdens de Masterclass Stemacteren ervaren hoe het is om een film in te spreken als een échte stemacteur.

Onder begeleiding van professionele stemacteur en regisseur Anneke Beukman en Franky Rampen (o.a. bekend van Happy Feet, Harry Potter en 101 Dalmatiërs) krijgen kinderen de kans om hun eigen stem terug te horen in een film.

Cinekid is dit jaar weer gevuld met de mooiste films voor kinderen. Met maar liefst tien kinderfilms, twee opblijffilms, drie workshops, een masterclass en natuurlijk het MediaLab kunnen kinderen tussen 3 en 14 jaar en (groot)ouders zich deze herfstvakantie weer verwonderen tijdens Cinekid.

Cinekid films
Dit jaar gaat Cinekid op zaterdag 22 oktober van start met de openingsfilm Totem (6+). De film vertelt het verhaal over Ama en haar zwerftocht door Rotterdam, tot ze onverwachts gezelschap krijgt van een gigantisch stekelvarken. Daarnaast is de spannende en grappige sciencefictionfilm Robotbroer (8+) te zien. Een film met een belangrijke boodschap over vriendschap en jaloezie. Verder is de nieuwe film Comedy Queen (10+) te zien. Over Sasha, ze weigert om de dood van haar moeder te verwerken en besluit stand-up comedian te worden om haar vader weer te laten lachen.

Opblijffilms
Ook dit jaar organiseert LUX twee opblijffilms waar kinderen in hun pyjama en met knuffel plaats kunnen nemen in een grote bioscoopstoel. Dit jaar is op dinsdag 25 oktober om 19.00 uur Pluk van de Petteflet (4+) te zien. Gebaseerd op het kinderboek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Op vrijdag 28 oktober om 19.00 uur is de (niet al te spannende) griezelfilm Dolfje Weerwolfje (6+) te zien. Over kleine Dolfje, op de nacht van zijn zevende verjaardag verandert hij in een wit pluizig dier: een wolfje. Verfilming van het eerste boek van de populaire boekenreeks van Paul van Loon.

Workshops en masterclass
Ervaar tijdens Cinekid de mooiste installaties en uitdagende workshops. Tijdens de workshop Clip & Klaar (4+) gaan de jongste kinderen aan de hand van vormen en foto’s aan de slag met een eigen animatiefilmpje (MA 24 t/m WO 26 OKT). Bij de Animatieplaats (6+) leren kinderen als een gezamenlijke groep een stop-motion film maken (MA 24 t/m WO 26 OKT). Bij de workshop Build Your Own Robot (6+) gaan kinderen een robot knutselen met afvalmateriaal (DO 27 & VR 28 OKT). Daarnaast is er de masterclass Stemacteren (7+) waar kinderen een ware stemacteur worden en samen met stemacteur en regisseur Anneke Beukman en Franky Rampen (o.a. bekend van Happy Feet, Harry Potter en 101 Dalmatiërs) hun eigen stem terug horen in een film.

MediaLab
Van maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober kunnen alle kinderen in het café van LUX op avontuur in het MediaLab. Duik in een wereld vol games, apps, VR en andere digitale werken.

Meer informatie en kaarten
Kaarten voor Cinekid films en de Masterclass Stemacteren kosten €8,00 en geven automatische toegang tot het MediaLab. Kaarten voor de workshops kosten €3,00 en zijn te koop via lux-nijmegen.nl/cinekid


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen