Informatieavond nieuwe inrichting Kelfkensbos en verbouwing museum

Van onze redactie
13 oktober 2022

Op 20 oktober houdt de gemeente samen met Museum Het Valkhof een informatieavond in het museum. De komende jaren verbouwt de gemeente het museum en krijgt het Kelfkensbos een nieuwe inrichting.

De gemeente: "Graag laten we u zien wat de plannen zijn in het Valkhofkwartier en nemen we u mee in de ontwikkelingen. Wethouders Broeren en Vergunst heten u graag welkom op deze avond. Komt u ook?

Op 1 oktober sloot het museum de deuren voor het grote publiek. De verbouwing komt dichtbij. Vooral de gevel en de entree krijgen een nieuwe uitstraling. De horeca komt aan de kant van het plein en wordt net als de museumwinkel vrij toegankelijk. De gemeente heeft UNStudio van Ben van Berkel (de oorspronkelijke architect van het museum) gevraagd dit te ontwerpen. Museum Het Valkhof zorgt voor de tentoonstellingsinrichting op basis van de nieuwe koers. 
We informeren u deze avond over de ontwerpen voor de nieuwe binnen- en buitenkant en zijn benieuwd naar uw mening."

Ontwerp Kelfkensbos

"Ook voor het plein Kelfkensbos ligt er een ontwerp voor een nieuwe inrichting. Hier houden we rekening met meer groen, nieuwe kunst en historie. En een goede aansluiting op de nieuwe entree van het museum. 
Het Kelfkensbos is een schetsontwerp. Voordat het een ‘voorlopig’ ontwerp wordt, halen we graag reacties op. Want er zijn veel gebruikers van het plein."

Bijeenkomst: hoe, wat, waar 

  • Locatie: galerij Museum Het Valkhof
  • Inloop vanaf 19.00 uur, start programma 19.15 uur. 
  • Na de presentaties praten we graag verder over de ontwerpen. 
  • De avond duurt tot uiterlijk 21.30 uur.

Wilt u laten weten of u komt? Mail naar valkhofkwartier@nijmegen.nl. Dan kan de organisatie er rekening mee houden qua voorzieningen.

Meer informatie op nijmegen.nl/mijnwijkplan  

  • Vernieuwing Museum Het Valkhof 
  • Valkhofkwartier: Herinrichting Kelfkensbos

Dit bericht delen:

Advertenties