Gespreksgroep 'Ouders Overleden Kind' in Nijmegen

Van onze redactie
13 oktober 2022

In het najaar van 2022 gaat er in Nijmegen weer een gespreksgroep Ouders Overleden Kind van start. Deze gespreksgroep zal plaatsvinden op woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 op de volgende data: 16 november en 30 november, 14 december en dan in 2023 op 11 januari, 25 januari, 8 februari, 1 maart en 22 maart 2023. Locatie: De Bloesemboom, Ahornstraat 11 in Nijmegen.

"Op deze 8 woensdagochtenden gaan we met elkaar in gesprek over onze geliefde overleden kinderen en over alles wat er sindsdien op ons pad komt. Samen overleggen we waar de behoefte ligt en geven we vorm aan de inhoud van de bijeenkomsten. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld; het afscheid, wie was je kind, je omgeving, je relatie, alle emoties, spiritualiteit, betekenisgeving, arbeidsleven, rituelen en bijzondere dagen.

We delen door met elkaar in gesprek te gaan, maar ook door muziek, gedichten en de stilte.

De groep wordt begeleid door Joke en Lieske, beiden lotgenoten. Jokes dochter Afiya overleed in 2017 op 23-jarige leeftijd en Noa, de dochter van Lieske was 6 toen ze overleed in 2015. Joke en Lieske dragen samen zorg voor een veilige en ongedwongen sfeer, waarin ruimte is voor (h)erkenning en samen delen.

Woon je in Gelderland of vind je de afstand naar Nijmegen te overbruggen en heb je behoefte aan lotgenotencontact, voel je welkom!

Heb je nog vragen, mail dan naar: lieske.van.de.ven@oudersoverledenkind.nl  of joke.wildschut@oudersoverledenkind.nl.

Aanmelden doe je via het formulier op deze website.

De groep organiseert ook wandelingen in/rond Nijmegen (circa 6 kilometer).

Illustratie via Unsplash: Katarzyna Grabowska


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen