Regenboogvlag aan Sint Stevenstoren voor Coming Out dag

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Geert Timmer
11 oktober 2022

Vandaag is Coming-Outdag, de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor seksuele en genderdiversiteit. Wethouder Grete Visser hees vanochtend, samen met zo'n 100 leerlingen van basisschool Petrus Canisius, de de regenboogvlag aan de St. Stevenstoren. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. 

Aandacht voor acceptatie van seksuele en genderdiversiteit blijft belangrijk. Lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenderpersonen, zowel volwassenen als jongeren, hebben nog steeds te maken met scheldpartijen, pesterijen, seksueel geweld, bedreigingen, verstoting en fysiek geweld, thuis, op school, werk of op straat.

Nijmegen Regenboogstad

Coming-Outdag is een Amerikaans initiatief uit 1988 om iedereen die nog ‘in de kast zit’ aan te moedigen zich niet langer schuil te houden. Sinds 2009 wordt 11 oktober ook in Nederland georganiseerd. Nijmegen is één van de 75 regenbooggemeenten in Nederland. Een regenbooggemeente is een gemeente die zich actief inzet voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI’s).

Nijmegen hangt vandaag samen met 45 andere gemeenten, het ministerie van OCW en Movisie de regenboogvlag uit. Ook bij het stadhuis, bij (culturele) instellingen, scholen, op toegangswegen, pleinen en bij mensen thuis zijn de regenboogvlag te zien (vanaf) vandaag.


Dit bericht delen:

Advertenties