Concert Nijmeegs Vrouwenkoor op zondag 16 oktober

Van onze re
11 oktober 2022

Het Nijmeegs Vrouwenkoor zingt zondag 16 oktober 2022 onder leiding van dirigent Derk Bunschoten bij het Oud Burgeren Gasthuis aan de Professor Cornelissenstraat 2.

Ruim twee jaar kon er niet voor publiek worden opgetreden. Zondag a.s. laten de dames het publiek tijdens een anderhalf uur durend matinee in het OBG weer genieten van het tijdens coronatijd ingestudeerde repertoire. Het concert begint om 14.30 uur. Kaartjes á € 3.50 zijn te koop aan de deur van het OBG, Professor Cornelissenstraat 2 in Nijmegen.

Het in 1983 opgerichte Nijmeegs Vrouwenkoor is een enthousiast koor voor meerstemmige (licht) klassieke- en volksmuziek. Het koor telt 20 tot 25 leden, verdeeld over vier stemgroepen: sopranen, mezzosopranen, hoge alten en lage alten.
Samen zingen en samen werken aan een mooie koorklank staat voorop. Daarnaast hechten de dames aan een goede sfeer. Gezelligheid is net zo belangrijk. 
Door de jaren heen heeft het koor een veelzijdig repertoire van meerstemmige muziek opgebouwd. Dat varieert van Maria-madrigalen tot tango en van Bach tot Bremer. Alle liederen zijn authentiek voor vrouwenkoren geschreven. Vaak zingt men a capella, maar ook worden er  concerten gegeven  met begeleiding van piano, strijkensemble of een wereldmuziekband.   
Tijdens de matinee wordt er voor de pauze een bonte verzameling van liederen gezongen die in cononatijd zijn ingestudeerd. Zo staan o.a. Evening Rise, Autumn Comes, 
De Gli Occhi en Sadila Moma op het programma.

Het tweede deel is gegroepeerd rond het thema bloemen, planten en natuur. Uit de serie Tweeklank van Aarde en Water, geschreven door de beroemde Vlaamse koorcomponist Vic Nees worden 4 stukken gebracht. Linda Bouman verzorgt daarbij de pianobegeleiding.
   
Meer informatie over het Nijmeegs Vrouwenkoor en het lidmaatschap is te vinden op: www.hetnijmeegsvrouwenkoor.dds.nl


Dit bericht delen:

Advertenties