Genieten van het verleden met ‘Nijmegen Blijft in Beeld’ op 21 oktober

Van onze redactie | Foto via Regionaal Archief Nijmegen/Nijmegen Blijft In Beeld
10 oktober 2022

StAAD-Special  themamiddag 2022– 2023,  toegang  gratis
Vrijdag  21 oktober 2022:   14.00 – 16.00  uur: 
‘Nijmegen Blijft in Beeld’

De Stichting Nijmegen Blijft in Beeld komt vrijdagmiddag 21 oktober 2022 naar Dukenburg om u  te laten genieten van het verleden. De bewegende beelden uit de collectie zorgen ervoor dat u Nijmegen en omstreken kunt herbeleven en ze laten zeker zien hoe mooi het hier vroeger was.

De film- en videocollectie van de Stichting Nijmegen Blijft in Beeld telt op dit moment 1500 films en 500 videobanden, waarvan de oudste film uit 1912 stamt. Veel materiaal gaat over de stad maar ook bedrijfsfilms, familieopnames en mooie documentaires zitten in de collectie

De 35 jaar geleden opgerichte Stichting Nijmegen Blijft in Beeld verzamelt, bewerkt en vertoont bewegende beelden van Nijmegen en omgeving. Dit heeft geleid tot één van de grootste collecties van een stad en zijn omgeving.

SNBiB is een welkome gast bij StAAD. Bij de voorstelling aanwezige vrijwilligers van SNBiB kunt u meer informatie krijgen over de activiteiten van de stichting. Bij hen kunt u ook terecht als u zelf oude films, video’s of dvd’s heeft waarvan u denkt dat die interessant zijn voor de collectie. En natuurlijk kunt u zich dan ook opgeven als donateur.

Om veiligheidsredenen  mogen er  niet meer dan 170 bezoekers worden toegelaten.
De presentatie wordt verzorgd door Marcel Claassen.

Vierdaagsefoto via Regionaal Archief Nijmegen/Nijmegen Blijft In Beeld


Dit bericht delen:

Advertenties