Het Nijmeegs magazine BEP krijgt vervolg

Van onze redactie
7 oktober 2022

BEP’s missie is ‘meer bewonderen en minder oordelen’

BEP, het magazine voor en over inspirerende vrouwen uit Nijmegen, krijgt een vervolg. Na het succes vorig jaar verschijnt op 21 november de tweede uitgave. In verhalen met en over meer dan 60 vrouwen is de centrale boodschap om elkaar te bewonderen en niet te veroordelen.

Initiatiefnemers Marie Cecile Oosterhout en Tessa Benders van ontwerpbureau StudioBont kijken tevreden terug op de eerste uitgave, die in november 2021 verscheen. Ze vonden het toen de hoogste tijd om de vrouwen vol bijzondere dromen, initiatieven, carrières en levensverhalen een podium te bieden, zodat vrouwen wat trotser op elkaar zouden zijn. En daar bleek behoefte aan: alle 1250 gedrukte magazines die online en via boekwinkels werden aangeboden, waren in korte tijd uitverkocht.

Reden voor Marie Cecile en Tessa om BEP een vervolg te geven. Editie 2 van het magazine, dat met een knipoog verwijst naar het werkwoord ‘beppen’ (kletsen) en de korte vrouwennaam BEP, is in de maak. Daarin onder meer een woonspecial en aandacht voor zelfliefde.

Verspreid over 136 pagina’s komen zo’n 60 vrouwen uit Nijmegen aan het woord, een echt bewaarexemplaar! Hieronder een kleine willekeurige greep uit de vele portretten:

Clean Pete
De cover wordt gesierd door de tweelingzussen Loes en Renee Wijnhoven van Clean Pete. De zangeressen vertellen over de band die ze hebben met elkaar en Nijmegen, over hun muziek en toekomstdroom.

Elly Wolf
Ook is Elly Wolf te zien, wijkadviseur van woningcorporatie Talis. Ze vertelt over haar band met de bewoners, de bemiddeling bij ruzies en haar optreden bij gevaarlijke situaties. Wolf is tevens bekend van de KRO-NCRV-documentaire De Kolping.

Mariet van de Ven
Als directeur van de scholen ‘Het Rijks’ en ‘Het Pontem College’ heeft Mariet haar handen vol. Bij het Pontem ziet ze dagelijks wat het met kinderen doet die buiten hun schuld in een situatie terecht gekomen die levensbedreigend is, traumatiserend en die hun bestaan ondermijnt. De opvang en begeleiding die ze met haar team kan bieden maakt haar vooral dankbaar dat ze hen een fijn plekje op deze wereld kan helpen geven.

Daphne Deckers
Internationaal bekend en geboren in Nijmegen. Veel mensen denken dat Daphne uit Persingen komt, maar ze is toch echt een geboren Nijmeegse. Haar jeugd bracht ze tot haar 10 jaar door in Nijmegen. Tijdens haar tienertijd was ze, tot haar doorbraak als model, vooral tussen Persingen en Nijmegen aan het pendelen.

Sieneke Baum - Peeters
Bekendheid Sieneke mocht ook niet ontbreken. Als rasechte Nijmeegse vertelt ze over haar ontdekking door Marianne Weber, de nieuwe focus op haar toekomst en de tv-uitdaging in Expeditie Robinson.

Laten we trots zijn op deze vrouwen uit onze stad! Er zijn zoveel bijzondere verhalen te vertellen. Door die verhalen te lezen, leer je elkaar kennen en bewonderen!

Benieuwd? Je kan de tweede editie van BEP magazine hier pre-orderen. Met de wincode #2BEP22 maak je kans op een van de drie boekenpakketten met een Nijmeegse twist! (twv 105,55 euro). Deze worden op 17 november verloot.

Vanaf maandag 21 november vind je BEP ook in winkels in Nijmegen zoals Dekker v/d Vegt en boekhandel Bruna. Kijk voor meer info op de website: bepmagazine.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen