Jubileum Stevenskerk: zondag 9 oktober 'Dichter bij de stad'

Van onze redactie
7 oktober 2022

Na de officiële opening en de berichten in de media: de Stevenskerk bestaat 750 jaar! Het is u vast niet ontgaan. De Stichting Stevenskerk organiseert in het jubileumjaar een reeks van feestelijke activiteiten.

Als oecumenische geloofsgemeenschap wil ook de Stadskerk Nijmegen in dit jubileumjaar laten zien dat de Stevenskerk er is voor heel de stad: "We organiseren daarom op uitnodiging van de Stevenskerk een reeks bijzondere vieringen. Vanaf zondag 9 oktober zijn er vervolgens één keer per maand vieringen onder het motto: ‘Stadskerk – voor heel de stad’.
We willen de kerkdeuren letterlijk openzetten voor mensen buiten de eigen vertrouwde gemeenschap, maar ook komen tot werkelijke ontmoetingen en het delen van inspiratie. Dat zal ongetwijfeld leiden tot verrassende, ontroerende en misschien ook wel ongemakkelijke momenten. Zowel bij de gasten als bij onszelf. Toch hopen wij van harte dat wij een gastvrije en open gemeenschap kunnen zijn, en vertrouwen erop dat het verrijkend zal zijn voor ieder die hieraan gaat deelnemen. Laat de Geest, die in de Stevenskerk al 750 jaar mensen heeft geïnspireerd en in beweging heeft gezet, maar waaien!"

"Op zondagochtend 9 oktober starten we met de eerste viering in het kader van dit bijzonder jubileum. Deze start heeft als titel: Kom mee naar binnen. Uitgenodigd door onze stadspredikant Wilma Hartogsveld, de stadsdichter Heidi Koren, biblioloog Annette Merz en stadsmusici Die Flegel, hopen wij dat u zich dichterbij ons voelt in onze stad Nijmegen. Wij nodigen de burgers van Nijmegen van harte uit om mee te komen vieren. We starten om 9.00 uur in de Stevenskerk met een ontbijt. En zoals op meerdere zondagen komt de cantorij zingen en zal het prachtige Königsorgel te horen zijn. Na het ontbijt zal de viering om 10.00 uur starten in de Stevenskerk."

Voel je vooral welkom. Aanmelding is niet nodig en een kerkdienst is altijd gratis.
Voor meer informatie: www.stadskerknijmegen.nl of www.stevenskerk.nl
Op Facebook te volgen onder de naam Stadskerk Nijmegen. Instagram onder de naam stadskerknijmegen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen