[Video] Bladblazers hebben eigen lied

Van onze redactie
7 oktober 2022

Zo gauw het herfst wordt, beginnen de bladeren te vallen. Dan worden de bladblazers van stal gehaald en beginnen voor- en tegenstanders zich te roeren. Nijmegenaren Marius Broeders en Will Tromp zetten met hun lied ‘De Bladblazers-blues’ de twee groepen in het herfstzonnetje. Het blijft toch vermakelijk hoe verschillend er op dit krachtige tuingereedschap gereageerd wordt.

Foto: Marius Broeders maakt muziek met zijn bladblazer. Will Tromp van wie de liedtekst is hoort liever iets anders.

Mannending
Volgens de makers werd het tijd dat bladblazers een lied zouden krijgen met een hoog meezinggehalte. Er is al vaak over geschreven, maar een aanstekelijk lied was er nog niet. Broeders, de entertainer die als de Muzikale Smid bezoekers van festivals en braderieën vermaakt, heeft de liedtekst van Tromp op muziek gezet. Hij zingt dat het een lieve lust is en speelt alle instrumenten, van gitaar tot trombone. IJverige mannen die met hun blazer druk in de weer zijn, worden in het lied bezongen en het zijn vrouwen die daar goedmoedig op reageren. Dit naar de praktijk van alledag want dat dit stuk gereedschap een echt mannending is, staat vast.

Carnaval
De makers zien hun lied hoge ogen gooien met carnaval. Een regelrechte meezinger, geschikt voor mannen die niet zonder bladblazer kunnen, vrouwen die glimlachend toekijken en natuurlijk ook buren die maar niet willen wennen aan de herrie die het apparaat maakt.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen