Bezoek aan polikliniek in CWZ? Check thuis online alvast in!

Tekst: Van onze redactie | Fotograaf: Lars Schwachöfer
6 oktober 2022

Wie een afspraak heeft op de polikliniek van CWZ, kan thuis op zijn gemak alvast inchecken. Dat kan nu online via MijnCWZ. Het zorgt ervoor dat mensen meer ontspannen naar het ziekenhuis komen en bespaart tijd op de dag van de afspraak. Het aanmelden in het ziekenhuis verloopt vlotter, zodat de wachttijd voor iedereen korter is.

Een of twee dagen vóór de afspraak op de polikliniek, krijgen mensen een e-mail met het verzoek om thuis alvast een aantal persoonlijke gegevens te controleren op patiëntportaal MijnCWZ. Als de gegevens niet kloppen, dan zijn ze in MijnCWZ eenvoudig zelf aan te passen. Binnen een kwartier ontvangen mensen daarna een e-mail met een QR-code. Daarmee kunnen zij zich in het ziekenhuis versneld aanmelden bij een meldzuil. Patiënten die vaker in het CWZ komen, hoeven maximaal één keer per half jaar alle gegevens te controleren. Bij een volgend bezoek gaat online inchecken dus nog sneller.

Privacy en vlot verlopende zorg

Senior doktersassistent van de meldpunten Norma, vertelt waarom CWZ vraagt om de gegevens vooraf goed te controleren: ‘Het is belangrijk dat alle gegevens die wij hebben ontvangen kloppen, zoals de naam van de huisarts. Niet alleen als patiënten voor het eerst bij ons komen, ook als iemand langere tijd niet in CWZ is geweest, komt het nogal eens voor dat hij van huisarts is veranderd. Als dat niet wordt aangepast, dan kunnen uitslagen van onderzoeken en brieven bij de verkeerde huisarts komen, terwijl de eigen huisarts niets ontvangt. Online inchecken is dus niet alleen sneller maar zorgt ook voor vlot verlopende zorg én bescherming van privacy van de patiënt.’

Positieve proef

Het online inchecken is als proef gestart voor patiënten van een aantal poliklinieken. In deze periode werd hen gevraagd naar hun bevindingen. De mensen bleken het prettig te vinden om thuis in een rustige omgeving hun gegevens te controleren, het is dan snel gedaan. Omdat de reacties erg positief waren, voert CWZ online inchecken nu in voor het hele ziekenhuis. ‘Ook patiënten die niet aan de proef deelnamen en geen uitnodiging hadden gekregen om online in te checken, vonden deze mogelijkheid in MijnCWZ en maakten hier gebruik van’, aldus Norma.

Extra service

Online inchecken is een extra service die het bezoek aan een polikliniek gemakkelijker maakt, het is niet verplicht. Ook zonder online inchecken en QR-code kunnen patiënten zich aanmelden bij een meldzuil. Ze moeten dan wel een geldig legitimatiebewijs bij zich hebben en het aanmelden duurt dan langer. De medewerkers en vrijwilligers van de Meldpunten zijn er om mensen te helpen met aanmelden en vragen te beantwoorden.

Digitale middelen

Online inchecken past in de visie van CWZ om steeds meer gebruik te maken van digitale mogelijkheden.

Meer informatie: www.cwz.nl/onlineinchecken


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen